7 veckor kvar. Hurra...

Här är 3 vackar hanvalpar ca 1 vecka gamla!
Foto: Ewa Osterman

Nånstans i denna högen ligger "Rune", drygt en vecka gammal.
Jag pratade med Ewa, som uppfödaren heter, och hon berättade att valparna växer och mår bra. Idag skulle tiken till veterinären och ta stygnen och då skulle valparna få följa med.
När jag berättade för Ewa hur jobbigt jag tycker det är att gå och vänta, säger hon glatt "Ja men nu är det bara 7 veckor kvar!" 7 veckor!! Det är evighetslångt! Särskilt när man inte får mala om det så mycket som man skulle vilja eftersom vi håller det hemligt för barnen! Det är nog tur det ändå, för jag tycker ju själv att väntan är så lång så barnen skulle förmodligen tycka att det var ännu jobbigare om dom visste.
Fast det är ändå en viss tjusning i att gå och längta...:)


Ny hund, nytt liv, ny blogg!

Äntligen har vi tagit steget! Och bestämt oss för att bli me hund igen! Det är nu 2,5 år sen vår älskade Chico fick avlivas p.g.a. cancer. Vi sa då att vi aldrig, aldrig nånsin igen skulle skaffa hund. Det varen sån fruktansvärd sorg för hela familjen, och saknaden var enorm!
För ungefär ett halvår sen började jag, en smula omedvetet till en början, att kolla på hundanonser igen. Men resterande 50% av styrelsen i familjen (Niklas, alltså min man)var inte redo då. Han var fortfarande fast besluten om att vi aldrig mer skulle skaffa hund. Han hade HUNDra (he, he) olika anledningar till att det inte var bra...
Men nu står vi alltså här. Och har tingat en hane i en alldeles nykommen kull dansk/svensk gårdshund!

Vi har läst, läst och åter läst och pratat med "hundfolk" och kommit fram till att det nog är en hund som skulle passa oss. Vi har några krav: Den ska inte vara för pälsig (Chico var Golden Retriver, dammsugaren gick ständigt varm), den ska vara såpass liten att barnen 6 och 9 år kan hantera den men den ska samtidigt fixa att hänga med ut i skogen på längre strövtåg. Dessutom är vi ett campande folk och den ska få plats i vår husvagn... Ingen nätt lista men gårdshunden uppfyller alla våra krav (så vitt vi vet hittills...)

Vår lille valp, som än så länge har arbetsnamnet Rune, föddes den 17:e oktober och är alltså en dryg vecka gammal nu. Vi har inte träffat honom än, bara sett kort på honom på hemsidan: www.galants.nu kika gärna in och kolla! Vi vet inte heller än vilken av de 3 hanarna som blir vår. Vi får träffa valparna när dom är 4 veckor och då ska vi välja! Det är så sjukt spännande och tiden går så löjligt långsamt!!

Men- våra barn vet inget än! Klara har tjatat om hund så länge nu att vi har sår i öronen! Hon ville ha en Chihuahua! Men då sa vi stopp. Med det livet vi lever så måste vi ha en tåligare hund. Så Klara tror att vi KANSKE ska skaffa en gårdshund till sommarlovet. Gissa om det ska bli roligt å överraska henne lagom till Lucia!!


Välkommen till min nya blogg!

I den här bloggen kommer jag att skriva om vår resa från planeringsstadiet till att skaffa hund och, så småningom, livet MED hund!


RSS 2.0