I magen på en Gårdshund

I går hade vi lite gäster på middag. Trevligt, trevligt. Det ena sällskapet hade med sin hund Gunners, en korsningen mellan Berner Senner och Landseer dvs. STOR SOM F*N men världens snällaste och han och Preben har så himla roligt ihop!
Vi fick en ask Paradis av våra gäster som barnen bokstavligen kastade sig över direkt, men som den strikta mor jag är så fick dom ingen choklad före maten. Efter maten gick dock Theo och öppnade chokladasken.
En stund senare gick jag in i tv-rummet och fann chokladasken ståendes på soffbordet med endast 4 bitar kvar och jag blev lite bassig på barnen för att dom hade satt i sig så många, då kan dom inte varit så himla mätta på maten som dom sa. Men jag fick också en annan misstanke... Så jag ställde barnen mot väggen och gjorde stirrtestet och frågade hur många bitar choklad dom hade tagit, och livrädda som dom blev så vågade dom inget annat än att erkänna. Theo hade ätit en. Ingen annan hade tagit nån. Förutom min minsta son. Preben. Han hade tydligen tryckt i sig 20 bitar choklad! Han hade dock lämnat en romrussin, en höstnougat, en likörtryffel och en marsicréme. Det lilla odjuret hade haft den goda smaken att lämna alla äckliga!
Det blev såklart lite tumult i lägret när vi förstod hur det låg till och det blev en rad överläggningar om hur vi skulle tackla situationen. Alla vet ju att choklad är farligt för hundar och 20 bitar för en liten Gårdshund kan ju givetvis innebära problem även om det bara är Paradischoklad med en mycket ringa mängd kakao i.
Preben tog dock all uppståndelse med ro och brydde sig inte det minsta om att han hade slukat efterrätten.
Efter lång överläggning bestämde vi oss för att avvakta lite, vi tyckte att det var lite magstarkt att kasta oss i bilen ner till Helsingborg för magpumpning innan vi visste hur illa det var. Och det var klokt av oss. För bara en liten stund senare såg Preben till att fixa det själv. Han tömde helt sonika ut hela sitt maginnehåll på Klaras rum, slickade sig om munnen och struttade därifrån nöjd och glad!
I innehållet låg också en GIGANTISK hårboll som han hade fått i sig efter att ha lekt med Gunners som är pälsmonstret nr. 1, kanske den hjälpte till att få Preben att kräkas? Det var såklart en lättnad att veta att han gjort sig av med eländet och vi har hållt noga koll på Preben och han är precis som vanligt. Äter, kissar och bajsar precis som vanligt så vi hade nog tur att det inte blev värre.
(Kolla inte nu om ni är äckelmagade)Kräkpölen (för den som undrar) var c:a 40 cm i diameter så det var MYCKET!
(Våra gäster tyckte att det var lite besynnerligt att vi fotade Prebens kräk...)
Hela historien slutade trots allt bra, Preben är frisk som en nötkärna och apropå det, hur i hela friden kan man ta all goda bitar i en Paradisask och inte tugga trillingnöten?! (jodå, det är nötterna som ligger hela och fina i lämningen ovan...)


Kommentarer
Postat av: Jane

Hahahahahahahahaha

2010-11-22 @ 11:07:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0