Kursetta!

Fortfarande vänstercentrerad blogg... Var är supporten??!!
Härom dan fick vi ett mejl från Preben och Nickes tränare på Brukshundsklubben. Det börjar dra ihop sig till slutet på Allmänlydnadskursen. Och med anledning av Prebens inte alltid så små fadäser så förstår jag om ni är tveksamma till hur det går för Preben på bruks, men jag kan tala om att det var ett MYCKET angenämt mejl vi fick. Här kommer ett utdrag:


"...det är elva moment som bedöms i tre kategorier, "behöver träna mer", "väl genomfört" och "mycket väl genomfört" och Preben har mycket väl genomfört på samtliga moment utom ett, platsliggande i en minut."

Ja, läs igen om ni inte tror mig! Mycket väl genomfört på allt utom platsliggande i en minut! Hussen är supermallig och säger att Preben faktiskt är bäst i sin klass och jag är nog ännu malligare! Det är så roligt att han har förstått att på brukshundsklubben ska man lyda! Ska bli jätteroligt när han förstår att han ska göra det hemma också... ;)
Nu grunnar vi på vilken kurs vi ska ta efter detta. Vi har ju funderat på spår, och jag tror att vi antar Hundpensionats-Sarahs erbjudande om att få följa med och spåra med dom (TACK! Det vill vi gärna!!), och då kommer vi nog att gå nån fortsättning på lydnad på bruks istället, typ rallylydnad eller tävlingslydnad. Agillity är vi också sugna på, men man kan ju inte göra allt på en gång.
Det är två gånger kvar på Allmänlydnad och vi har gett oss f*n på att Preben ska fixa platsliggning i en minut så nu tränar vi platsliggning i tid och otid.


Preben tycker dock att en minut är oliiiidligt länge att ligga still. Nästa gång han ska på bruks ska Nicke ta med en filt för honom att ligga på för vi tror att en orsak kan vara att han tycker det är för kallt och blött på marken.

Nu ska jag och mitt lilla lydnadsgeni gå ut och ta en kvällsrunda!
Hörs!


Kommentarer
Postat av: Marie & Saphira

Wohoo vad kul! Grattis till Preben :)

2010-11-15 @ 20:18:44
URL: http://saffeochjag.blogg.se/index.html
Postat av: Sarah Hägnås

Vad kul att han e en sån pärla på klubben. Rocky vill inte heller ligga plats nu när det e kallt och blött så eftersom jag inte har några tävlingsdrömmar som involverar plastliggande så struntar vi i det nu på vintern och gör det till en positiv träning när det blir varmare. // Sarah

2010-11-16 @ 10:01:31
URL: http://www.hunddagis-pensionat.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0