En får tacka ;)

...för alla tröstande kommentarer till föregående inlägg. Det värmer. Traumatiseringen börjar så sakteliga att släppa. Snart, kanske snart, kan jag le lite åt det som hände. Kanske. Det har hjälpt lite att jag fick höra av någon med insyn att det inte var första gången dom fåren var på rymmen. Sånt känns ju alltid bra att höra.

I helgen tog vi tillflykt ut i skogen till husvagnen. Det kändes rätt passande att ge sig av från vårt pyttelilla samhälle ett tag. Tydligen sprider sig rykte ganska fort här i byn, innan jag visste ordet av hade alla koll på att Preben hade jagat får! Jag vågade knappt åka och tanka i torsdags! Särskilt eftersom det var på den macken/bilhallen som fårägarna fick hämta det bortsprungna fåret.
Så det var gott att ge sig iväg :)
Dock var det så att sällskapet vi umgicks med givetvis också var uppdaterade med veckans actiondrama så det dök upp både en och två gliringar under helgens gång. Som t.ex. "Nej så FÅR man inte göra" eller "Vad ger ni Preben för foder? Är det lamm?" Och när vi hade tagit på honom hans kofta fick vi höra "Är det yllekofta?"
Jodå dom är fyndiga, våra vänner...
Dock hade vi en härlig helg med massor av utevistelse och skogspromenader. Med Preben kopplad, behöver jag tillägga det?

Här går han och strosar i skogen. Hittade ett par möss gjorde han. Döda redan, förvisso, men han var lika stolt för det. Notera långlinan som släpar efter honom.Och hur härligt det än är i skogen så trivs ju Preben som som hunden i fårhagen när han får komma in och mysa i husvagnen (jag vet, det var en osmaklig liknelse men jag kunde inte låta bli...)

I sängen


eller i fönstret


eller bakom husse och kelasNu har Preben och hussen åkt till Brukshundsklubben för att skola sig lite. Det brukar gå bra där (säger husse i alla fall) och han lyder som han ska, men skenet kan ju bedra det vet man ju... Får se hur det går idag.Kommentarer
Postat av: Alexandra

måste få fråga.....är det en hobby 560 kmfe ni har???? vi har nämligen börjat titta på husvagn och fastnat för den modellen....vi åker en del med jack russell folket på utställning och så....så istället för att alltid hyra stuga funderar vi alltså på husvagn....

Sandra å Doris

2010-11-07 @ 21:09:13
Postat av: Johanna & Preben

Sv. till Sandra å Doris:

Ja, det stämmer. Det var ett tränat "husvagnsöga" du har! Jag är imponerad! Det är en superbra husvagn, vi stormtrivs med den. Har ni tänkt använda den även vintertid, som vi, så kolla så att ni köper en vagn med vattenburen värme och inte bara truma. Kostar en liten slant extra, men såååå värt det!

Kram!

Johanna & Preben

2010-11-07 @ 23:22:48
URL: http://mehund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0