Då var det dax igen...

Jag var med Preben hos veterinären igår, det var dax för vaccinering. Och jag tycker att Preben har börjat klia sig onormalt mycket igen, dock inte så mycket som i vintras men mer än normalt. Och jag gjorde det fatala misstaget och påtalade det för veterinären...
Sen var det igång. Samma tugg som sist. Om hur det troligen var allergi och det blev tal om utredningar osv. osv. och nånstans där hade jag i princip slutat lyssna. Jag har ju hört allt det där förut och jag trodde inte det då och jag tror det inte heller nu.
Men jag hörde sista meningen i föreläsningen när veterinären sa: "Min magkänsla är att det är allergi".
Jag blev nästan lite sur och ville nypa henne lite och säga "Men min magkänsla är att det inte är allergi", men det gjorde jag ju såklart inte men jag ifrågasatte vad det då skulle kunna vara för allergi och då kunde vi utesluta pollen eftersom det inte är pollensäsong, troligen inte foder eftersom han inte har kliat sig alls sen förra vintern, och därmed inte heller sängkvalster. Undrar vad som kvarstår?
Så -jag gick från veterinären med recept på Stronghold (parasitmedel), som jag inte är säker på att jag kommer att hämta ut... Naiv som jag är trodde jag nog att veterinären skulle komma med nån betydligt mildare dom som t.ex. att det kan vara torr hud, det börjar ju bli kallt ute, eller att det är pälsförändringar efter kastreringen, han fäller rätt rejält nu... Det kunde vara nåt av de alternativen också, sa hon, men som sagt hennes magkänsla var att det är allergi.

Men Preben var så nöjd och glad ändå, han gillar att åka till veterinären.
Den här vyn hade jag i backspegeln när vi skulle åka dit (ja, den vyn har jag för det mesta i backspegeln när han är med och det är inte dumt!)

Alltid kul att åka bil för då vet man att det händer nåt spännande!Jag får se hur den här kliprocessen förlöper. Jag kommer nog köra på lite bad och avvakta med Stronghold ett par dar ialla fall.
I´ll keep you posted...


Kommentarer
Postat av: Sandra

Hej!!

Jag har skrivit meddelande till dej i vovve.net....det var mej du tipsade om hundtröjan och länkade till din blogg.....jösses vilken kul blogg du skriver....preben är lik min jack russell doris förutom att hon har mest brunt på huvvet.....många hundhyss känner man igen :)

jag funderar på att starta en blogg....har nyligen köpt mej en systemkamera och ska gå en fotokurs....ett helt nytt intresse.....vad har du för kamera???? jag tycker du tar fina bilder!!!!

jag har lagt till din blogg i favoriter och ser fram emot att fortsätta läsa den!!!

hälsningar Sandra

2010-10-27 @ 21:50:12
Postat av: Marie & Saphira

Hej!Det verkar som att de oftast kör ut allergikortet. Utan att skriva för mycket här så kan jag säga att jag upplevt liknande i min närhet för inte alls längesedan. En hund som allergiutretts till förbannelse- eller egentligen inte utan utredningen gick ut på att hunden skulle äta svindyrt allergifoder från deras klinik trots att det inte hjälpte osv...

Kan du inte be om ett blodprov där man kollar upp vilka substanser han kan vara allergisk emot. Kostar inte mycket och då får man det snabbt svart på vitt.

Sedan tänker jag att det kanske kan vara pälsbyte? Min hund är just nu ganska mjällig och kliar sig en del men jag är ganska säker på att det är för att vinterpälsen kommer nu.

Lycka till!

Mvh Marie

2010-10-29 @ 12:06:20
URL: http://www.123minsida.se/Saphira

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0