Kass kista

Ännu ett inlägg utan foto. Min käre hälft har lagt beslag på kameran så ingen av oss är riktigt säker på var den är just nu. Jag tycker inte det är lika kul att blogga utan foto, men, men...

I går hade Preben sin första släng av magsjuka. Det var inte vackert och jag har ingen aning om vad det var som gjorde honom så kass men han stoppar ju i sig allt möjligt, så det är egentligen ett under att han inte blivit magsjuk förr.
Det började på natten med att vi hörde honom kräkas. Men vi gick upp och kollade och vi såg inget kräk. Det gjorde han några gånger under natten och sen när vi gick upp på morgonen så hann vi nästan bara ner så satte han sig på köksgolvet och ja... lassade så att säga. Och det var inte formbart utan tämligen flytande för att prata klarspråk. Så han fick ingen frukost. Och han var rätt sliten hela dan, sov hela tiden på jobbet (men chefen var inte inne så det var lugnt) och fick gå ut ett par extra gånger och göra sig av med det lilla som fanns kvar i magen. Man får liksom gissa när det är dags för han säger inget när han behöver gå ut.
När vi kom hem på lunchen kände jag hundskitlukt i huset trots att jag visste att jag skurade efter lasset han la på morgonen. Då visade det sig att vi hade förbisett 2 käcka lämningar i vardagsrummet. En spya som Preben diskret försökte tugga i sig igen, och ett lass som kommit från sydligare breddgrader. Stackars vovve! Han skämdes när han märkte att jag hade sett det. Och stackars matte som fick städa upp uschet...
Till kvällsmat fick han pyttelite pasta och efter ett tag lite, lite hundmat. Han var skithungrig!
Idag har han dock varit precis som vanligt igen. Idag gick det faktiskt att plocka upp efter honom när han hade bajsat vilket var helt uteslutet igår.
Jag har alltid sagt att Preben har en stenkista (inte en som som man har i trädgården och leder dagvattnet till...) för så mycket konstigheter som han har tuggat i sig och ändå har han aldrig varit sjuk. Förra vovven, Chico, hade kass mage lite då och då och det var inget konstigt med det. Han fick fasta nån dag och sen var det risdiet nån dag och sen var allt frid och fröjd igen. Men som sagt, Preben har gått hela sitt första år och bara varit magsjuk en gång! Det måste räknas som stenkista!


Kommentarer
Postat av: Anna Dahl

stackare hoppas att han är frisk igen.

2010-10-14 @ 18:28:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0