Preben -stugsittaren

Nog för att Preben älskar att vara ute och leka och tar gärna långa promenader men är det minsta lilla dåligt väder så låter han helst bli att gå ut överhuvudtaget. Som igår till exempel. Visst, det var ganska grått och trist men ut och kissa måste man ju ändå. Så jag bunkrade på Preben hans regnrock och hoppade även själv i regnmundering, det regnade inte just då men bäst att vara på den säkra sidan. Men Preben fattar direkt när regnrocken åker på att det är busväder på gång så han bryr sig inte ens om att kolla efter utan bestämmer sig redan innan han går utanför dörren att han inte vill. Så jag får locka och muta och hota lite också faktiskt, innan han väl går med mig ut. Vi hann dock bara några hundra meter innan regnet kom. Men det var inte värre än att jag tyckte vi kunde fortsätta. Vi gick en timmes promenad i mer eller mindre regn hela tiden men ingen av oss var ju särskilt blöt eftersom vi var väl klädda och efter några kilometer var Preben på så gott humör att han var tvungen att fälla in rompan före frambenen och dra en repa över den lerigaste leråkern som går att hitta i södra Sverige. Han blev RÄTT lerig om man säger så, men han var så lycklig så det fick väl gå. Dessutom hade all leran nästan regnat bort när vi väl kom hem. Men vi var ändå lite frusna och hyfsat skitiga så vi gick direkt i duschen.
När Preben sen var färdigduschad och ren och hyfsat torr och jag jag släppte ut honom ur badrummet så fick han sånt ryck och for runt i huset i 300 knyck och var allmänt skitglad över att vara inne, torr och varm. I två och en halv minut ungefär, sen...
hittade jag honom här:


Nerbäddad under täcket hos sin förkylda lill-husse.

Här låg han sen nästan hela dan faktiskt. Och bara mös.Och så här trivs han väldigt bra. Inne (helst under täcket), i värme och med sällskap.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0