Själv i 1,5 timme!!

Idag har Preben varit ensam hemma i 1 1/2 timme! Det är rekord!
DAP:en var inkopplad, vi hade precis varit ute på långpromenad, han hade ätit och hade lammtuggisar i sin bädd så visst var förutsättningarna goda för att det skulle lyckas, men jag vågar inte tro något förrän jag ser det.
Vi skulle åka på kalas där det finns allergi i huset så det var uteslutet att Preben skulle följa med. Jag hade bestämt att vi max skulle vara borta en timme, men väl där hade vi så himla trevligt, åt en masssa gott och födelsedagsbarnet behövde datorhjälp som jag givetvis inte kunde neka honom på hans 14-årsdag så därför drog det ut på tiden.
När vi sen gled in på vår gata med bilen hade vi rutorna nervevade och alla satt med huvudena hängande ut för att lyssna efter en skällande hund. Men det hördes ingenting! Och inte satt han i fönstret heller! Och då blev jag nästan orolig. Men när vi kom in mötte han oss i dörren, jätteglad och hoppade och studsade men inte ett endaste skall gav han! Och eftersom jag är ganska svårövertygad så började jag ana ugglor i mossen. Nånting måste ju vara tokigt! Så jag gick igenom hela huset för att se om han hade ställt med nåt konstigt men det enda han hade gjort som möjligen skulle kunna vara lite konstigt, var att han hade gått igenom min handväska, rivit ut det mesta ur den och slaktat en penna. Jag måste säga att jag tycker att det var ganska harmlöst. Pennor har jag fler av och det Preben hittade i min handväska visste jag inte ens att jag hade där så det var ju lite spännande.

Förresten var han själv i husvagnen i lördags i typ tre-kvart, helt kolugn! Och reste sig knappt när jag kom tillbaka! Fantastiskt! Jag hade DAP:en inkopplad även då. Jag ska erkänna att jag var jätteskeptisk till DAP:en i början och tyckte mest att det verkade vara hokus-pokus, men nu ÄLSKAR jag den!

Det känns som en STOR seget och en stor lättnad att vi börjar komma över den här seperationsångesten som har varit så jobbig så länge. Vi får givetvis fortsätta jobba på det, men nu går det på rätt håll. Det är så skönt att veta att vi KAN ge oss iväg ett ärende utan att behöva skaffa hundvakt. 

Nedan kommer ett par snygga bilder på Gårdshund i skogsmiljö, helt irrelevanta till inlägget.

Snyggt va!Kommentarer
Postat av: Marie & Saphira

Härligt jobbat! Kanske släpper det nu då. Det underlättar ju så mycket om de små råttorna kan vara ensamma en liten stund i alla fall så att man kan pila iväg till affären...Mvh Marie

2010-10-05 @ 11:00:04
URL: http://www.123minsida.se/Saphira
Postat av: Ewa Osterman

Jättekul att höra att det verkar gå bra att ha Preben ensam hemma. Jag har använt DAP till Anna när hon inte ville åka bil. Det hjälpte. Jag tror stenhårt på DAP.

Visst är han stilig, med så lik sin mamma. Lika söt ( om man får lov att säga så om Preben.)

2010-10-06 @ 18:19:55
URL: http://galantskennel.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0