Preben -brukshunden

Vår hund är en brukshund. En pappersbrukshund.
Han kan strimla papp som ingen annan. Alla kartonger som kommer till jobbet (och det är en del) får Preben. Eller tar Preben kanske man snarare ska säga. Stora eller små spelar ingen roll, proceduren är den samma.
Först vill han krypa ner i den. Det går oftast bra för han är ju inte så stor, men när vi hade köpt en ny kamera och Preben skulle ner i den lilla lådan så blev det lite meckigare.
När han väl fått i tassarna i lådan så börjar om/utbyggnaden. Vilket i och för sig ligger helt i linje med vad vi arbetar med här på det här företaget.
Det brukar börja med ett litet fönster som blir större och större och så småningom han han rivit en hel vägg. Den rivna väggen ligger då på golvet uppstrimlad till kex-stora bitar ungefär. Vilket gör att det tar mycket mindre plats när jag sen ska flytta över den forna kartongen till pappersinsamlingen.
När kartongen är helt platt, alla väggar är rivna och den största procenten av lådan är i småbitar, är Preben nöjd och går och tar rast en stund innan nästa kartong ska demoleras.
Fick höra av min kusin att pappersbruket i Hylte sökte personal dit, men jag har inte sagt något till Preben om det för vi vill ju inte riskera att förlora vår nyckelkompetens på företaget.Färdig!Efter ett ytterligare ett jobb väl utfört tar han och polaren från företaget vägg i vägg en lite rast då dom brukar snacka och umgår lite.Spike är Jack Russell och jobbar som IT-tekniker.

Sen kan Preben gå tillbaka till sina sysslor igen. Alltid nån ny kartong att ta sig an.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0