Tullat på trutvallat

Det visade sig att det visst inte var så illa med vår dator, en stund senare fick Nicke igång den. Jag tyckte jag pillade och tryckte på alla sladdar men ändå så var det visst bara nån sladd som det var glapp i.

Idag skulle Preben var ensam hemma en stund när vi skulle på födelsedagskalas. Så vi hade varit ute en lång runda, vilket tog lååång tid för det är så halt ute så man får gå med myrsteg och så ser det ut som om man skulle behöva gå på muggen när man går.
Hur som helst var Preben bra trött när vi kom hem från promenaden så det skulle nog inte bli några problem att lämna honom. Sagt och gjort. Vi var borta i en och en halv timme ungefär och när vi kom hem satt Preben i fönstret och väntade på oss, man han var tyst åtminstone.
Väl inne var allt till synes orört. Tills Theo fann det här


Min Tassalva, eller resterna av det som en gång var min Tassalva. Och låt er inte luras av namnet. Det är Försvarets Husdalva som helt enkelt inte får heta det när man köper den på Kronans Droghandel, utan där får den heta Tassalva. Helt makalöst bra mot torra vinteläppar.
Den låg i min handväska och där hade Preben varit och snokat. Han läste klart på burken och kände väl att det var nåt för honom, men det är klart inte lätt att smörja in tassarna på sig själv när man inte har några tummar...  Eller så tänkte han att han behövde smörja läpparna, och jag har ju faktiskt pratat om att han behöver mer fett för att smörja sig innifrån så det var väl det han anammade.
Sen hade han förvisso plockat ut en burk textilfärg också som låg i min väska (av outgrundlig anledning) men den hade han i alla fall inte ätit upp.
Nu ligger han i alla fall och trynar gott i sin sackosäck.
Tänk om han vaknar utan klåda i morgon! Då får vi bygga en Tassalvefabrik i garaget!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0