Inga bilder

Jaha då kommer här ett bildlöst inlägg... det blir ingen reda med den här bloggen! Jag vill ju helst kunna lägga in bilder i inläggen, men kameran verkar ha intagit en fast position på jobbet. Funderar på om jag verkligen ska behöva köpa mig en ny kamera...Och i så fall vågar jag inte köpa en bättre, för då tar han väl den istället och påstår att den vi har nu tar för dåliga bilder... Men då får jag å andra sidan tillbaka den vi har nu...
Hur som helst så blir det ett tradigt textinlägg idag.
Tänkte mest ta tillfället i akt och berömma min utomordentligt begåvade hund som gör stora framsteg.
Han har idag varit ensam hemma i 2 omgångar, först tre kvart och i kväll en och en halv timme! Utan bekymmer! Eller ja, han hade ätit upp ett Lypsyl men det räknas inte tycker jag... Han fick otroligt mjuka läppar och han riktigt osade Lypsyl om truten när jag kom hem och han skulle pussas. Han är förtjust i mjukgörande läpprodukter av nån anledning.
Nästa framsteg är kloklippningen som numera är i det närmaste helt bekymmersfri. Jag vill inte påstå att han gillar det, men han accepterar det utan skrik och vilda protester som det var innan. MYCKET bra.
Vi har också busat i trädgården några gånger och sen när vi skullat gå in har han kommit på min inkallning och följt med in(!) UTAN att hornen i pannan växt ut, rompan har åkt in före frambenen och istället vänt på klacken och dragit åt andra hållet. Också mycket bra.

Idag var jag hos doktorn med Theo för han skulle göra ett allergitest. Han har varit snuvig sen början av oktober utan att han varit sjuk så vi började misstänka allergi (även där). Lyckligtvis var Theo inte allergisk mot nånting alls! Tänk om vi har sån tur med Preben också!
Faster Jane kommenterade i förra inlägget och frågade hur ofta jag badade Preben för uttorkning kan ju klia. Ja, nu badar vi inte Preben alls. Förra kliomgången (förra vintern) fick vi ett specialschampo och balsam av veterinären som skulle verka mjukgörande och klådstillande som vi använde då. När jag badade honom en gång i veckan hade det absolut ingen effekt över huvudtaget. Tvärtom. Precis efter badet kliade han sig ännu värre. Men veterinären tyckte att jag skulle göra det oftare och sa att det schampot kunde användas dagligen. Då badade jag honom varannan dag och då hjälpte det faktiskt.
Men... att bada Preben varannan dag känns inte som en vettig lösning. För det första så tycker han inte att det är så himla muntert, och för det andra är det en process som tar runt 20 minuter varje gång för det ska sitta i och verka osv. så det har jag faktiskt struntat i denna gången.
Så, Jane, som svar på din fråga så är han inte uttorkad p.g.a av bad i alla fall, men jag är helt på den linjen att han är torr. Och man vet ju själv hur det kliar på snustorra fnasiga ben! Jag kan ibland klia på benen så det går hål på dom och sen ser ut som om jag blivit utsatt för nån sorts udda form av tortyr, utan att jag för den sakens skull är allergisk mot nåt.
Så jag kör på med olja i maten. Jag passar på ibland att inbilla mig att det har hjälpt lite. Jag har hört han klia sig en gång idag. Och en gång om dan kan man ju få klia sig, tycker jag.
Fasen, nu blev det ett sånt där mastodontinlägg igen... Och utan bilder dessutom! Jag får skärpa mig.

Kram på er!


Kommentarer
Postat av: Alexandra

varför han är förtjust i mjukgörande medel kan ju jag räkna ut med lilltån......han vill ju ha en mjuuuk sööön trut om han skulle råka få möjlighet att stöta på den där supersnygga russellbruden som är lite småförälskad i honom ju......

2011-01-28 @ 13:46:49
URL: http://doristhedog.blogg.se/
Postat av: Sarah Hägnås

Skaffat mig en blogg :)

Krama preben från oss

mvh Sarah

2011-01-30 @ 21:13:22
URL: http://blogg.hunddagis-pensionat.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0