Finurligt med fläder

Fläder är ju kul å gott och förra året gjorde jag flädersaft som kunde räckt till en hel armé, vi drack litervis med flädersaft! Nu har flädern kommit i år och jag och Theo tänkte sticka ut och plocka för att göra ny saft, men då hittade jag ett recept i MåBra på friterad fläder! Så det provade vi.
Man behöver
10-12 fläderblommor (klasar alltså)




Sen gör man en pannkakssmet på
1,5 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk
1 krm salt
1 tsk socker
1 ägg

Sen doppar man fläderblommorna i smeten och friterar i fritös eller stekpanna med MYCKET olja tills blomman är lite gyllenbrun. Därefter doppar man dom i strösocker. Ät bums! 





Så här fin blev den färdig! Kan dock vara lite mer gyllenbrun än den på bilden.


Jag vill inte påstå att det var nån flädersmakschock när man åt dom, men dom var goda och det var kul att äta blommor!
Det var inte ett dugg svårt och det var rätt roligt, kul att servera och dessutom omöjligt att misslyckas med. Jag menar, allt som smakar sött och fett är ju ohjälpligt gott. Dessvärre.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0