Miljöträning

I måndags fick jag snilleblixten att ta med mig Preben ner till Gröningen i Laholm så kunde han ligga där lugnt och stilla medans jag tränade, tänkte jag. Bra miljöträning. Så jag och Theo cyklade ner och Preben sprang bredvid till ungefär halva sträckan sen fick han åka cykelkorg för det var så varmt. Jag tänkte att då kommer Preben vara trött när vi kommer fram och tycka att det är helt ok att ligga still och titta.
Det tyckte han inte.
Det här med att sitta fastbunden är inte riktigt hans grej, tycker han. Jag tror vi hann bara en halv låt in i träningspasset sen började han skälla. Sådär desperat och eländigt som bara han kan. Hade det nu bara varit jag där, hade jag kunnat ignorera det, men de andra 50 personerna som var där för att träna var kanske inte rikitgt lika roade av hans skönsång.
Efter 20 minuter satte jag ner honom i cykelkorgen och tog fram den ända fram till där jag stod, men det hjälpte inte heller. Han mådde så dååååligt! Där satt en vovve fastbunden i en stolpe på andra sidan gräsplätten och den sa inte ett knyst.
Till slut fick jag ta kopplet i näven och så fick han vara med mig och jympa. Då var han nöjd. Lite svårjympat var det dock i förflyttningar och vissa rörelser när jag fick byta hand med kopplet hela tiden. Men sen tog det inte lång stund innan han la sig bredvid mig lugnt och passivt precis som jag ville! Då kunde jag till och med lägga kopplet och jympa hej vilt och han låg kvar!


Lugn å nöjd!
Så detta innebär nog att vi får bli stammisar på måndagkvällar i Laholm. Mitt mål är ju såklart att såsmåningom kunna ha han liggandes vid staketet så att jag och alla andra kan jympa utan att vara rädda för att trampa på honom, men vi får väl även här, ta små steg.
Men dom går i alla fall på rätt håll!


Kommentarer
Postat av: Alexandra

aahh.....sicken knäppgök du är preben!!!!!! lika uträknad som doris tror jag minsann......ni är alltför lika :)

2011-06-15 @ 20:31:24
URL: http://doristhedog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0