Ny sele

Härom dan hade jag Preben med mig i stan och passade då på att besöka ett par olika djuraffärer för att se om jag kunde hitta en bra sele till honom. Vi cyklar en del och rätt som det är får Preben för sig att stanna och kissa, lukta eller nåt annat och hinner jag inte stanna fort nog så rycker det i hans hals och det känns inte så kul.
Sista affären jag gick in i hade ett jättestort sortiment av selar så jag provade några stycken och insåg ganska snabbt att jag behövde experthjälp. Så jag frågaede en kille ur personalen. Jag hade hittat ett par olika selar av märket Hurtta och en sele från Limex. Alla satt lika bra, men den från Limex kändes mer rejäl ( och var 80 spänn billigare) men hade inga reflex, de från Hurtta var en "vanlig" med remmen rakt över bröstet och den andra med Y-front (om man nu skriver så om en sele).
Jag har absolut ingen erfarenhet alls av selar så jag behövde verkligen råd. Först ville jag veta vilken av Limex och Hurtta som var bäst. Djuraffärskillen svarade:
"Öh... alltså... Hurtta gör alltid bra grejer..."
Jaha, men är inte Limex bra då?
"Öh... jo... men alltså.... vår chef... har sagt liksom...eh va heter de... sagt att vi ska säga att man ska köpa Hurtta"
Jaha...? Pucko, tänkte jag, men tänkte ge stolpskottet en chans till. Så jag frågade vad skillnaden mellan den vanliga selen och den med Y-front var (förutom den uppenbara) och vilken han trodde skulle passa bäst för Preben.
"Öh... alltså de...vilken tror du att han trivs bäst i?"
Efter det obegåvade svaret gav jag inte honom fler chanser utan köpte efter egen känsla bara, jag hade dessutom brått. Så jag tog helt sonika den som satt bäst på Preben, en helt vanlig Hurtta.
Jag var irriterad som en snok när jag kom ut från affären, man tror ju att om man går in i en "fackhandel" så jobbar där väl folk som vet nånting om det dom säljer!?!
Skulle visat en bild, men kameran har tydligen jour uppe på jobbet och min mobilkamera har börjat strejka så ni får fantisera om en svart Hurtta med reflex på så kommer det kanske en bild såsmåningom.
Sålänge får ni hålla till godo med ett par bilder när Preben är ute på lådtur med Klara.
Kommentarer
Postat av: Alexandra

ahh......det kanske är samma sele som doris har......fast hon har en röd......den användes senast igår när vi cyklade hem från jobbet i spöregn......jag håller med dej om att det är bättre med sele när man cyklar......

kram sandra å doris

2011-06-21 @ 23:24:27
URL: http://doristhedog.blogg.se/
Postat av: Sarah Hägnås

Vi kör med hurrta y-front på rocky det blir minst tryck på strupen tycker jag. Jag som tycker mig kunna lite om hundar sökte arbete på en hundaffär fick inte det pga att de ville ha en säljare över en som kunde en som helt enkelt bara kunde kränga vad för skit som helst istället för att kunna hjälpa hunden till det bästa. Vilken gör mig så jäkla pisst. Men men om jag e inne i en hundaffär och jag ser att det e ngn som står och tvekar och velar så tar jag saken i egna händer och frågar om jag kan hjälpa det har varit mkt uppskattat än så länge. :)

2011-06-23 @ 20:52:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0