Preben - geniet

Preben är ett geni!
Jag har alltid sagt till folk att Preben aldrig säger till när han behöver gå ut, utan man får gå ut med honom regelbundet helt enkelt. Men igår när han och Jonas jobbade själva inne på kontoret för vi andra var ute på tjänsteuppdrag så hade han gått fram till Jonas och lagt framtassarna på hans ben, tittat på honom med ögon stora som pizzatallrikar och pratat lite och sen sprang han och satte sig vid dörren. Efter en stund sprang han tillbaka till Jonas och gjorde om samma sak och då fattade Jonas galoppen och belönade honom givetvis med att gå ut med honom! Det är ju genialiskt! Vilken smart vovve vi har! Och vilka sjyssta arbetskollegor vi har, som går ut med vår vovve när han ber om det!

Preben har inte gått utan koppel sen den där hemska dan i början av november... ja ni vet, fårincidenten. Han har vackert fått gå kopplad vilkorslöst. Dock i långlina såklart, men ändå kopplad. Och i långlina har han varit exemplarisk och lytt minsta vink.
Men idag blev jag lite sugen på att prova att släppa honom lös lite. Ja, jag vet, det är ett risktagande men jag kände på mig att det skulle gå bra vilket det också gjorde. Jag släppte honom en bit när vi gick till jobbet i morse och han var hur duktig som helst. Löd mina inkallningar och alla andra kommandon med för den delen. (Väl på jobbet hävdade kollegorna att det bara var för att det inte sprang några får just där, och det ligger väl kanske lite i det...) Det kändes sååååå skönt! Han fick dock bara vara lös i några minuter för jag ville verkligen sluta med framgång.

Just nu packas det för fullt i det Högbergska huset för på söndag lämnar vi vintern för ett par veckor i Thailand. Det gör inte ont, kan jag säga. Nog för att jag älskar vintervädret här hemma men det är ju inte bara vädret man åker på semester för, utan det är ju slappandet. Det ska bli underbart! Hoppas bara att vi slipper råka ut för tågförseningar eller inställda flyg...
Preben fick tyvärr ingen semester beviljad utan måste stanna hemma och jobba. Eftersom chefen tar semester så måste ju nån nyckelkompetens stanna och hålla ställningarna. Och eftersom det ska ske en mindre renovering i vårt hus under tiden vi är borta så kan han inte bo hemma under den tiden. Vi hade tänkt lämna honom hos Sarah och Fredrik, men då protesterade arbetskollegorna. Dom ville hellre ha Preben hos sig så så fick det bli. Jag gissar att dom kommer att ha skitkul och att Preben kommer att bli VÄÄÄÄL omhändertagen. Jag har inte bestämt mig för om jag ska låta grabbarna sköta bloggen för mig under tiden... Vi får se.

Det var allt för idag!
Må så gott!


RSS 2.0