Äntligen lite gräs!


Vi har fått en kvadratmeter stor bit av trädgården snöfri och Preben är överlycklig!
När katten är borta... (dansar hunden på bordet...?)

 

Preben är oftast jätteduktig när han är själv hemma. Han brukar springa direkt upp och lägga sig och sova i Theos säng. Vi lämnar honom ensam hemma nån timme då och då för att han ska lära sig. Givetvis ser vi ju till att han har ätit, bajsat, kissat och lekt så att han är jättetrött och ändå vill gå och lägga sig, men ibland kan man inte förutse hurvida han kommer att vara pigg eller trött. Igår fick han avara ensam en stund när jag och barnen skulle till Laholm. Följande hade hänt när vi kom hem:

Tandpetarna mystiskt uthällda på bordet......och tandpetshållaren på golvet.
Är detta ytterligare ett tecken på att han månar om sin tandhälsa?


Så här kan det se ut...

när Preben har varit i farten. Han hämtar grejor överallt där han kommer åt och sen har han några speciella platser som han lägger sina skatter på.

Tandborsten som ligger där är hans egen. Den hämtade han ur badrumsskåpet en dag och Klara lät honom ha den och tyckte det var jätteroligt för det var Theos tandborste... Och efter att Preben hade borstat sina tänder grundligt med den så fick han behålla den. Han borstar numera tänderna varje kväll. Klara började ge Preben hans tandborste varje kväll när hon borstade sina tänder och nu tar han den själv och så sitter dom tillsammans i soffan och borstar.

TandborstningGod tandhälsa är ju viktigt och kan säkert uppnås med hjälp av tandborsten -även om den inte används på rätt håll.
Jag tror förresten att Preben har tappat en framtand, det ser ut att saknas en mitt fram. Kan det vara möjligt så här tidigt? Han tuggar förvisso rätt flitigt på både det ena och det andra ;) så det vore kanske inte helt otänkbart. Jag ska ta mig en lite närmre titt nu i kväll.


Kli i pälsen

Preben har gått på cortison, en halv tablett varannan dag under tiden vi har varit på fjällsemester. Det har hjälpt sådär. Nu skulle vi dessutom gå ner till en fjärdedels tablett varannan dag. Jag har varit ganska säker på att det inte kommer räcka. Upptill sin cortison ska han badas i specialschampoo och balsam. Jag har velat hålla det till en gång i veckan med tanke på att det är så kallt ute, men nu när vi skulle dra ner på cortison tänkte jag att vi nog får trappa upp på badandet om han inte ska klia sig fördärvad. Han har blivit lite tunnhårig på öronen...
Så när vi kom hem från fjällen i söndags tog vi ett bad, jag och Preben. Han är verkligen jätteduktig i badet. Jag vill inte påstå att han gillar det, men han finner sig i det. Det tråkiga är att han ska stå med schampot i pälsen i 5-10 minuter och då tröttnar han. Det går åt en del godis. Men han är jätteduktig. Vi badade i badkaret och preben satt på avsatsen i hörnan och tyckte det var sådär att inte ha nån annanstans att ta vägen... så igår tänkte jag att vi skulle ta en dusch i stället. Veterinären påstår att med detta schampot kan man bada hunden hur ofta som helst, i princip, så jag ska försöka hålla varannan dag och se om det gör nån skillad i hans klie.
Så vi hoppade in i duschen. Han gillar duschen och går gärna in där och kollar lite då och då och när vi duschar står han utanför och vill vara med. I duschen hade han möjlighet att gå runt lite och gå undan när han ville det. Dessutom hade jag med ett par bollar. Och godis så klart. Och det gick jättebra! Han tyckte det var kul och leka och dricka från duschstrålen och var jätteduktig när jag spolade honom!
Efter duschen är det brasan som gäller. Då vill han ligga där och värma sig en stund.
Peppar, peppar så tycker jag att han har kliat sig mindre idag... Hoppas inte att det bara är önsketänkande...

Preben i badkaret
Inte supernöjd, direkt, men han står ut.

Jag vet ju fortfarande inte vad det är som orsakar hans klie, men jag känner mig ganska säker på att det inte är foderallergi. Jag tror egentligen inte heller att han har någon parasit. Han är mjällig i pälsen, man kan se små vita korn i hans svarta päls. Jag undrar om han helt enkelt inte bara har lite vanligt  hederligt mjäll eller har nån sorts torrhetsfnaser i pälsen nu p.g.a. den kalla och torra luften. Jag är ju ingen veterinär, men jag har i alla fall sunt förnuft och det känns inte som det är något att dra alldeles för stora växlar över. Hoppas jag har rätt...


Preben har bott hos farmor

Vi har varit på fjällsemester och då fick Preben bo hos barnens farmor under tiden. Tyvärr fick man inte ha husdjur med sig i den stugan vi bodde i, annars hade han fått följa med. Det var inte roligt och behöva lämna bort vår lille gosse. I en hel vecka dessutom.
Vi hade preparerat Preben rätt väl inför vår resa, och varit mycket hos farmor med honom och det har gått jättebra så vi var inte särskilt oroliga. Jo, barnen var ganska ororliga i för sig. Klara var orolig att Preben skulle springa bort när farmor var ute och gick med honom och Theo var orolig att Preben skulle tro att vi hade lämnat honom för gott.
Men Preben hade haft det jättebra. Han ville inte äta sitt foder (vilket vi hade förvarnat farmor om att han kunde strejka lite om) och då blev farmor orolig så hon hade gett honom leverpastejmackor istället. Vilket han givetvis åt med god aptit! När vi kom och skulle hämta honom åt han köttbullar och pommes till kvällsmat! Jaha, tänkte vi, han kommer aldrig nånsin ta en endaste foderkula i sin mun igen!
Dessutom hade han fått massor av uppmärksamhet och kärlek så han hade haft lika mycket semester som vi. Han hade till och med börjat komma överens med farmors sura katt! Dom stod bredvid varandra och åt mat!
Men han blev JÄTTEGLAD när vi kom och hämtade honom! Och vi med, för den delen. Som vi saknade honom! Och när vi kom hem -åt han sitt foder med filmjölk, precis som vanligt!

Preben och Snuffe


Lite bilder

Jag har ju verkligen brustit i mitt bildpublicerande på senaste tiden, så jag tänkte kompensera för det lite nu...

Här är Preben med "sin" älskade toaborste. Mysigt? Knappast. Den lilla behållaren som den ska sitta i, ni vet den där som det alltid brukar stå lite vatten i, hittade jag bakom soffan.

Preben med sin älskade toaborste

Här med "sin" älskade diskborste (som han faktiskt bär runt på i skrivande stund) Det är dock inte den vi diskar disk med, utan den vi rengör badkaret med.
...med diskborsten

...med moppen på jobbet. Det ÄR svårt att upprätthålla en ren arbetsmiljö när Preben hela tiden springer iväg med städmaterialet. Han släpade bokstavligen i väg med hela moppen!

Preben har börjat med bur! Och vad tycker han om det? Han ÄLSKAR det! När jag skaffade Chico för 15 år sen var det ingen jäkel som hade sin hund i bur, men nu tycker varenda hundmänniska med lite status att det är självklart att hunden ska ha en bur! Och jag har varit SÅÅÅ anti. Men vi behövde vi behövde något att transportera honom i, och i djuraffärerna tyckte dom att bur var det bästa. Jag köpte ingen för jag ville först kolla om Preben överhuvudtaget tänkte gå in i en bur, så jag tog fram kaninernas resebur, tog bort dörren, la in Prebens favvofilt och ställde buren framför brasan, där Preben ligger helst. Det tog nog 45 sekunder sen var han inne! Sen gick han in och ut, kröp in och la sig och somnade en stund osv. Efter ett par dar tog vi med den i bilen och han fick sitta i den. Han la sig tillrätta och somnade direkt! Jag fick erkänna mig överbevisad! Nu har vi buren med överallt och när Preben vill gå och lägga sig eller bara gå undan så kryper han in i den! Suveränt!
burhund

Här är en härlig bild på två njutare!


Update


Nu var det ett tag sen...
Preben har fått börja med cortison igen, en halv tablett varannan dag. Han kliade sig så mycket så det gjorde ont i mig att se hur jobbigt han hade! Cortisonet hjälper, han får en halv tablett varannan dag. Men jag märker att det sista halvdygnet innan han ska få sin tablett börjar han klia igen. 1 vecka ska han ta den dosen och sen ska han gå ner på 1/4 dels tablett varannan dag i 2 veckor. Efter det SKA Strongholden gjort verkan. Jag tycker mig se att den gör det redan. Jag tycker att han är lite vitmjällig i pälsen ibland. Och min helt ovetenskapliga teori är att det är dom där mjällkvalsterna som börjar släppa från Preben. Jag hoppas det i alla fall.
Härom dan var det dax för ett nytt bad med specialschampoot. Det är inga bekymmer att få i honom i badkaret för när nån av oss badar så står han med tassarna på badkarskanten och skäller och vill komma i. Jag ställde honom på vår lilla avsats i badkaret och såg till att inte vattnet nådde dit och så började jag bara hälla vatten på honom med händerna. Och när han var helt blöt kunde jag massera i schampoot. Han var jätteduktig! Vi hade det så mysigt, det var bara han och jag i badet. Han fick en lååång massage för schampoot skulle verka i 5-10 minuter. Sen sköljde jag honom med duschmunstucket med bara lite, lite vatten och det var inga problem! Samma procedur med balsamet. Han är så duktig!!


RSS 2.0