Preben - strandhunken

Eftersom sommaren har slagit till på allvar nu så ville vi introducera Preben i vattnets underbara värld. Han har varit nere vid "Bonnens sjö" några gånger och klampat lite i kanten men inte varit särskilt badsugen men det har å andra sidan inte varit så varmt då.
Så i måndags åkte vi till hundstranden!
Det var några hundar på stranden när vi kom så Preben brydde sig föga om vattnet, han var mer intresserad av vad som pågick runt omkring honom och vad dom andra hundarna gjorde. Vi lockade och pockade och med mycket möda och stort besvär gick han såsmåningom ut en bit i vattnet. Inte alls särskillt imponerad. Han förstod inte alls varför barnen tjoade och tjimmade långt ifrån land. Till sist ville han inte gå alls, varken ut eller in. Så jag och Preben satt på en bänk på land och tittade när barnen badade. Eller JAG tittade när barnen badade, Preben gnällde och gnydde för att han inte fick leka med de andra hundarna.
Efter en stund kom en Rottweilertik och gick i plurret. Ägarna var jättetrevliga och frågade om inte Preben ville komma med i och leka och det ville han ju såklart. Så vi släppte lös Preben som såklart blev skitlycklig och for ut i vattnet som om han aldrig gjort annat! Och som han lekte! I c:a 3 minuter... Sen la han benen på ryggen och kubbade i 300 knyck in till land och rätt över stranden in på den hundfria stranden där man absolut inte får ha hundar, inte ens kopplade, och där satte han sig och bajsade! Gissa om jag och Nicke fick brått! Nicke med leksak och koppel och jag med bajspåse!
Efter den incidenten var det en mycket mer sansad hund än tidigare, som vi dock ändå inte vågade släppa lös igen...


Något besvärad...


"Hjälpte" dock gärna barnen att göra sandslott.


Lite kul var det ändå...

Han fick, som sagt, smak på det såsmåningom så nu siktar vi på fler strandbesök!


Det går framåt!

...med vår seperationsångestavvänjing!
Igår när vi kommit hem från campingturen var barnen sugna på att bada. Något bad hade det inte blivit under campingen för riktigt så varmt hade det inte varit. Men igår blev det ju varmt på allvar.
Nicke och barnen stack till Veingebadet och jag blev kvar hemma med Preben eftersom vi inte kan lämna honom själv...
Men Preben var väldigt trött efter camping och bilresa så han ville sova. Så jag rännde ut och in genom dörren några gånger tills han inte orkade höja på ögonbrynen mer och då passade jag på att stanna kvar ute i trädgården. Jag kunde höra att han hoppade upp i köksfönstret och ner igen, men han var tyst! Sånär som på ett litet skall! Jag satt nog ute i 10-15 minuter innan jag gick in till Preben. Han blev glad när jag kom, men inte så hystersisk som han blev förr! Så efter en stund upprepade jag proceduren, rännde ut och in och till sist hoppade jag på cykeln och stack iväg till badet till dom andra.
Jag var borta 15-20 minuter och när jag kom hem och öppnade dörren reste Preben på sig och sträckte på sig lite sömndrucket. Han hade sovit!!! Hurra!! Vilken seger!! Nu går det på rätt håll!


Midsommar

Då har Preben firat sin första midsommar!
Detta gjordes på Haverdals camping med goda vänner, såväl hundar som människor.
Vi hade ju tur med vädret så vi var ute precis hela tiden och det har varit underbart!
Campingen var välbesökt av fyrbenta gäster så Preben var tvungen att ligga kopplad hela semestern, dock. Något han aldrig provat på innan. Det var föga populärt första dan... Då satt han mest och gnydde och skällde om vartannat och tyckte synd om sig. Men han vande sig. Han var inte ensam, han hade sina två boxerkompisar Kasper och Morgan där också så dom hängde han med för det mesta.
Midsommar på camping betyder kransmakeri...


Även om bara halva gårdshunden syns på bilden så deltog HELA gårdshunden och lite till, i kranstillverkningen... Men kransen blev såsmåningom fin ialla fall.


promenader med goda vänner...

Det ser himla läckert ut när Preben bränner om dessa stora maffiga boxrar! Preben vänder på en femöring eftersom han tar fyra språng på samma sträcka som dom tar ett, så dom hinner inte med!

lek å kel...

Stora, stora boxer och lilla, lilla gårdshund så himla goa vänner!

picknick...


och på picknick kan det bli varmt och då gäller det att prioritera vem som ska få använda parasollet...

Samtliga tvåbenta i sällskapet gnällde över röda näsor eller axlar efter den här utflykten, men det är ju smällar man får ta... Gårdshunden var i alla falla nöjd där han låg i skuggan av sällskapets enda parasoll.

När det händer så här mycket kul under en midsommarhelg så blir man såhär trött...
Preben har haft en härlig midsommarhelg och hans familj också! Hoppas ni också haft det!


Preben - fönstertittaren

Så här såg det ut igår när jag skulle putsa fönsterna på utsidan. Preben, som fick bli kvar inne när jag och Theo gick ut kände sig lite ensam. Han var dock helt nöjd med att inte vara med så länge han fick sitta i fönstret och titta.
Så här brukar vi möta honom när vi kommer hem om han har varit själv hemma. Mitt köksfönster har alltid ett ganska så solkigt parti precis i noshöjd... Putsade bort det igår men får se hur länge det varar.

Theo skrattade så tårarna rann när jag sprutade fönsterputs på rutan och Preben skakade på sig för han trodde att jag sprutade honom på nosen.Vad tar ni för valpen där i fönstret?
Ja - han var ganska billig idag när han stack för Klara, över till grannens och vidare genom Veinge tills han stannade hos Robine och Mange och Klara fick tag i honom. Det hade inte blivit många kronor på Blocket där inte! ;)


Gårdshund i regnrock

Det något osmickrande vädret har tvingat Preben (och många andra) till en mindre angenäm dresscode...

men jag måste säga att han klär i det.Dessutom verkar han tro att regnrocken har nån sorts koppelfunktion, för när han har den på så går han som en elithund bredvid mig hela tiden och lyder klockrent utan minsta försök till avstickare... Så det är inte helt tokigt med det här skitvädret vi har nu...!

 


Syskonträff

Igår träffade vi Prebens bror Elton! Det var han som vi också valde mellan som vi då kallade Blyger. Jätteroligt att se dom båda ihop -igen!

Vi träffades hemma hos Ewa-uppfödare och herregud så lika dom var! Till en början i alla fall. Först kunde jag inte se vem som var vem, knappt. Men när man tittade lite närmre så var där vissa skillnader. Framförallt har Preben den genomgående strimman i pannan. Eltons slutar uppe på huvudet. Sen har Elton lite lurvigare päls och ett nättare huvud än Preben.
Preben blev skitglad och visste knappt var han skulle bli av! Elton däremot var inte riktigt lika förtjust och morrade och skällde på Preben. Men det tog bara ett par minuter och sen var leken i full gång. Men Preben försökte para sig med Elton några gånger och då blev Elton sur och sa till honom rejält. När sen Elton försökte göra likadant på Preben  så var han bara skitglad och backade till!  Jag har ju aldrig sett min lille hund arg, undrar om han kan bli det? Och vad krävs för att han ska bli det? Husomhelst så är det skönt att Preben alltid, och jag menar verkligen ALLTID är så glad.
Här kommer några bilder. Det var svårt att få bra bilder för dom ville inte riktigt vara stilla och när vi gick in och dom poserade fint så tröt batteriet i kameran...

 

Ser ni nån skillnad?


RSS 2.0