Gårdshund i svampskog

Ok, bloggen är fortfarande till vänster och jag får väl acceptera det tills vidare. Jag har mejlat efter support så jag hoppas att det ska fixa sig snart.

Helgen har bestått av en del utevistelse. Det visade sig att det fortfarande fanns rätt gott om svamp i skogarna så vi har plockat trattkantareller och taggsvamp både igår och idag. Preben går villkorslöst i långlina vilket har varit klokt, särskilt idag när vi gick i en skog där det fanns gott om vildsvin. Preben for som en tetting med nosen i backen konstant! Det får nog bli nån sorts spårkurs med honom i framtiden för han verkar ha talang för spår. Dessutom tror vi att det kan vara bra att lära honom spåra för vi inbillar oss att om han då får spåra på kommando kanske han inte spårar lika mycket när vi är ute och promenerar vanligt. Ungefär som man resonerar när man lär hunden kommandot "skall" för att den inte ska skälla i tid och otid.
Så linan har fått sitta på genom hela naturupplevelsen, den lyser också fint på alla naturbilder vi har tagit på Preben. Jag köpte nämligen en ny plastad långlina som är lättare att hålla ren än den gamla och den är rosa...
Men Preben verkar inte störd av linan, direkt. Om linan hamnar mellan hans ben så rättar han till det själv och det verkar nästan som han följer linan när han har gått runt träd och stubbar, för han går nästan alltid tillbaka samma väg och det är sällan jag behöver "trassla ut" honom. Men jag hoppas så klart, eller rättare sagt jag UTGÅR ifrån att vi såsmåningom ska kunna ha honom helt lös i skogen. Det får ta hur lång tid det vill men det SKA gå!
Jag kallar följande bildserie för
"Gårdshund - NATURligtvis"


Kommentarer
Postat av: Sarah Hägnås

Hej Jag tror du har en poäng med att låta han spåra under kontrollerade former kan avdramatisera att inte spåra ur :) ni får gärna komma och spåra med oss vi spårar en till två gånger i veckan så vi kan hjälpa er i gång om ni vill hade varit roligt med lite sällskap oxå. Vi kör viltspår men vill ni köra människospår kan vi det oxå hör bara av er.//Sarah

2010-11-15 @ 09:32:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0