Julpyntat!

Mitt hus är färdigpyntat. Nu är det jul i kvadrat hos oss och jag äääälskar det! Att det dessutom är snö är ju bara helt fantastiskt!
Julgardinerna hänger uppe, samma som de senaste 3 åren tror jag. Likaså juldukarna och en del pynt som är apgammalt men som bara måste finnas med och som måste stå på exakt samma ställe varje år. Men jag köper gärna nåt nytt varje år också. Ett hus kan aldrig vara för julpyntat, enligt mig. Här kommer ett urval.

Mina snögubbar som jag har haft jag vet inte hur länge, måste alltid stå i mitt stora fönster ut mot gatan. Till vänster om ljusstaken.


Mina två tomtar som matchar snögubbarna måste alltid stå i mitt andra stora fönster fast ut mot gräsmattan och dom måste alltid stå till höger om ljusstaken.


Varje år görs en liten ljusgrupp i mitt betongfat, i år har Theo gjort den. Den ser alltid likadan ut varje år och placeras alltid på soffbordet.


Skithustomten (barnens favorit) står alltid i fönstret ut mot altanen. Fast dörren brukar hållas stängd annars luktar det skit, säger barnen ;)


Smalbenstomten följde med mig hem efter en shoppingtur för tre år sen, tror jag, och han har faktiskt fått byta plats ett par gånger. Han har stått både till vänster och höger om tv´n. Nu står han till höger och det känner jag mig tillfreds med.


Mina nytillskott är min ögonlösa julmus som jag köpte förra året och årets köp är pälstomten som jag köpte på julmarknad i söndags. Jag gillar han skarpt.
Ögonlösa julmusen fann sin plats direkt på skänken i matrummet och han sitter så bra där, men pälstomten har inte riktigt hamnat rätt än, tror jag. Han står bara på skänken och modellar nu, han står i fönstret annars men det klär honom inte riktigt. Han skulle göra sig bäst på brudkistan, men den är bara typ 60 cm hög och jag fruktar för hans hälsa där nere eftersom han är pälsbeklädd... Skulle vara oehört tråkigt om han blev lemlästad.


Mitt allra vackraste pynt var totalt kameraskygg idag och kände inte alls för att ställa upp på bild, men jag lovar att ni kommer att få se honom i en alldeles ljuvlig juloutfit snart.
Nu ska jag se om jag lyckas lägga in lite snö på bloggen. Det gick i fjol! (Det är dock ingen garanti för att jag lyckas i år ;))


Kommentarer
Postat av: tilda

Så mysigt ni har det och snöar gör det me!!!

2010-11-30 @ 19:18:22
URL: http://hantverksgatan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0