Dommen har fallit

Nu är beslutet fattat, tiden är bokad.
På måndag ryker dom.
Preben ska kastreras.
Vad vi har velat om detta... Vänt och vridit på risker och fördelar, läst varenda forum på nätet, pratat med uppfödare och veterinärer...
Men nu har vi bestämt oss för att göra det. Egentligen hade vi bestämt oss för länge sen, men sen kom sommaren i vägen och då tyckte veterinären att det var bättre att vänta till hösten så då fick vi mer tid att fundera och tveka.
MEN -uppfödare som vi har pratat med (även Prebens) och veterinärer säger samma sak:
"Ska ni inte ha honom till avel -kastrera"
Här hemma tar vi det inte ens i munnen (ordet alltså), vi uttrycker oss med "snipp-snipp" samtidigt som vi simulerar en sax med pek- och långfinger. Det känns ju lite som vi sviker Preben. Nicke har haft svårast för detta. Men nu är vi ialla fall helt överrens.
När vi hade förra hunden fanns det inte på kartan att man kastrerade en frisk hund. Dom fick vackert gå och må dåligt, sitta och yla hela nätterna och helt tappa hörsel och matlust under löpperioderna. Och det gjorde Chico. Med råge! Han mådde jättedåligt. Och jag vill inte att Preben ska ha det likadant. Vi har så många tikar i vårt närområde så risken finns att det kan bli väldigt lååånga löpperioder.
Chico skaffade vi för 15 år sen, idag är tänket HELT annorlunda.
Preben verkar dock inte särskilt bekymrad för kommande ingrepp där han ligger och dissikerar en klädvårdsrulle...

 Kan undra om klädvårdsrulle-suget sitter i testiklarna? Det vore ju praktiskt för då hade även detta problem försvunnit på måndag... ;)


Kommentarer
Postat av: sarah hägnås

stackars preben

2010-09-02 @ 20:24:57
Postat av: Anonym

Ska ni kastrera Preben...han är ju inte så gammal än.Det är ju så viktigt att de får gå igenom alla sina faser att få vara busig ungund. ung hane mm.Hoppas att ni väntar lite i alla fall så han hinner utvecklas klart först .

2010-09-06 @ 11:11:57
Postat av: Anna Dahl

blev lite konstigt på mitt inlägg .vill ju inte var annonym.

2010-09-06 @ 11:12:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0