Skolan har börjat

Denna dan började med att samtliga i familjen väcktes av ett telefonsamtal kl. 8:02. Klockan hade inte ringt, barnen börjar skolan 8:10. Man skulle alltså utan att överdriva kunna säga att det blev smärre kaos här hemma. Barnen fick en varsin macka och en Mer att trycka i sig i bilen på väg till skolan. När jag kom tillbaka hade vi inget vatten. Kommunen skulle byta nån grej på en annan gata och hade kommit åt fel ventil. Ingen tandborstning och inget toabesök. Dan kunde alltså inte börjat sämre.
Men sån tur då att vi har en Gårdshund som kan vända elände till glädje.
Efter ett två minuter långt besök hos veterinären är Preben nu helt fri från sina stygn och kan leva helt som vanligt igen till hans stora glädje. Ingen mer tratt!!
Så på lunchen idag tog vi en lite längre promenad då Preben fick springa lös för första gången på 10 dagar! Så härligt! Och springa fick vi göra för vi hade varit hemma och ätit lunch, vi hade fortfarande inget vatten och jag höll på att kissa ner mig, så det blev snabba ryck tillbaka till jobbet.

Och idag började skolan för Preben igen! Uppehållet har varit låååångt! Vi tänkte att Preben nog inte ens skulle komma ihåg att han nånsin varit på Brukshundsklubben och han var lite ringrostig, men det gick ändå över förväntan! Han var pigg och en smula stirrig, men när husse plockade fram leksaken så hade han Preben runt sitt lillfinger! Nästan ialla fall...


Visst är han snygg? Ja, Preben också förståss ;)

Visst var han upprymd och ville gå med näsan i backen hela tiden, men han var ändå väldigt duktig när alla ekipagen stod i ring och lyssnade på instruktören för då satt eller låg han passivt vid Nickes sida.


Sen testade dom att ha hundarna i bilarna med bakluckan öppen och inga hussar eller mattar i närheten och så gick instruktören förbi alla bilarna med sin hund och då fick inte hundarna bli aggressiva. Det fixade Preben fint, han stack dock ut huvudet genom hans lilla hål i nätet och kollade av läget, men det gjorde inget. Men Nicke tyckte det var pinsamt så nu ska han åka och köpa en stålbur.

Efter en sån mental kraftansträngning ligger nu Preben klubbad framför brasan och njuter.

En dag som började i kaos slutade ganska bra. Vattnet kom tillbaka vid 17-snåret, lagom tills jag hade varit borta hos våra vänner och hämtat några dunkar vatten. Så ikväll kunde jag både diska och gå på toa! Inte dumt alls! Och för att fira så passar jag på att hoppa in i duschen också. Man vet aldrig, vattnet kanske är väck i morgon bitti igen. Det var trots allt andra gången på 1 vecka som vi står utan vatten för att grävgubbarna har schabblat.
Preben är mör som en bankad oxfilé och kommer njuta av att kunna krypa in under täcket ikväll UTAN tratt, för det var svårt för honom att baxa sig under täcket med den på. Jag fick lyfta på täcket åt honom (typ 10 ggr/natt) dessutom vill han ligga vid mina ben så jag har skavsår på låren efter den vassa plastkanten på tratten. Så får vi nu sova riktigt gott så kan vi hoppas att vi även vaknar under bättre omständigheter i morgon bitti.
Go´natt.


Kommentarer
Postat av: Ewa Osterman

Vilken pärs. Vkna på det sättet. Då vill man helst bara vända sig om o sova vidare. Det är konstigt att vatten ska vara så nödvändigt just när det inte finns i kranen. Helt plötsligt behövs vatten till allt. En tankeställare hur bra vi har det egentligen. Skönt att allt är ok med lille Preben. Han är riktigt snygg om jag får säga så.

2010-09-17 @ 19:43:09
URL: http://galantskennel.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0