Klok och förståndig Preben

Vi har börjat använda oss av DAP till Preben för att se om det blir lättare att lämna honom ensam då. Och tänk - det blev det! Tror jag i alla fall.
Jag försöker lämna honom ensam nån halvtimme varje dag, han är ju för tusan snart ett år! Och ídag var han själv i lite mer än tre kvart och när vi kom hem satt han tyst och lugnt i fönstret. Om det beror på DAP:en eller om han hade gjort det ändå det vet jag ju inte förståss, men sen vi började med DAP:en så är han lugnare.  Men jag vet ju inte om det kan vara kastreringen som hjälper till också. Eller om han helt enkelt bara har blivit äldre och klokare.
För det har skett fler förändringar. Han kan numera träffa en annan hund utan att köra upp nosen mellan bakbenen på den och sen sitta fast där tills han till slut blir utskälld av den andra hunden. Det är rätt trevligt att han gjort sig av med den ovanan för nu har han faktiskt lite fler vänner som vill leka med honom.
Vi kommer numera ett par hundra meter innan han måste kissa. Innan kom vi max två meter utanför tomten och sen skulle det kissas varannan meter (kändes det som).
Han skäller lite mindre nu också.
Och idag när vi skulle gå på lunch så gick Preben lös i skogen och då mötte vi en annan hund och jag sa till Preben att stanna och det gjorde han så att jag kunde koppla honom!! Mycket bra! Sen satt han uppbunden utanför Stationsgrillen medans vi åt lunch utan så mycket som ett pip! I somras turades personalen på resturangen om att gå ut och förströ Preben så att han inte skulle sitta och skälla medans vi åt... det kallar jag service!
Förståndig vovve har vi fått! Måtte det vara bestående.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0