Vem har bytt ut min Gårdshund?

Vet ni vad det här är?

Det är
MAKT

Denna lilla leverbit är ren MAKT.
Jag har ju undrat ett tag om någon har stulit min Gårdshund och ersatt honom med en till utseendet likadan hund, men en mycket lydigare sådan. Och nu sen jag tillverkade levergodis så är jag säker på att det är sant.
Min nuvarnade Gårdshund går numera alltid lös på kvällsrundan, han följer efter sin matte och kommer när hon ropar.
Han leker lös med andra hundar och när matte säger att det är dags att gå så följer han med.
När vi skulle gå från ett gäng fotbollsspelande barn följde han lös med sin matte och husse när vi skulle gå därifrån.
Det är trevligt. Mycket trevligt.
Jag vet inte om dom som bytte ut sin Gårdshund mot vår gamla ångrar sig nu, men jag är inte så sugen på att byta tillbaka för det börjar bli så himla lätt att vara Gårdshundsägare nu. Levergodisarna bidrar en del. Han gör precis vad som helst för en levergodis. Så mycket att jag inte kan ge honom nån godis för tidigt på promnaden för när han väl fått en så är han så fokuserad på mig så han glömmer att kissa och bajsa.
Det är väldigt roligt att promenera med Preben nu. Till och med Klara gick lös med honom härom dan!

Och idag tog vi en lång promenad i det helt underbara vädret. På vägen tillbaka stannade vi på skolgården och lekte lite. Där finns bänkar man kan hoppa över och gå på, pinnar att kasta och stora ytor att springa på. Superkul!
Och NEJ vi använder inte skolgården som rastplats (som det står så mycket i tidningarna om) vi PLOCKAR UPP efter vår vovve! Varför är inte det självklart?? 

Här är Preben på språng för att hämta pinne


Gårdshund i vårsolsgass


Tröjan har Klara sytt i slöjden och var lagom varm idag när det var 7 minus i skuggan och 7 plus i solen.


Mer makt åt matte!


Lördagsgodis

Ok, snön är borta. Både på marken och nu även på bloggen. Det innebär väl att vi ser fram emot våren.

Eftersom Preben går på eliminationsdiet på endast nötkött, så innebär det att jag numera får tillverka mitt eget hundgodis eftersom det inte alltid går att lita på , eller tyda innehållsförteckningen på hundgodiset man köper. Det kan t.ex. stå "Oxtugg" men kollar man på innehållsförteckningen så kan det stå endast köttmängd eller en massa annat luddigt där det inte alls framgår om det verkligen ÄR oxe. Och ibland står det oxe men på innehållsförteckningen står det att det är både gris, ox, och fågelkött i.
Så idag köpte jag färsk ungnötlever för att tillverka egna godbitar. Jag har gjort det förr till vår förra hund, men det är längesen och tydligen hade jag förträngt hur illa det luktar!
Jag testade 2 olika metoder. Först tärnade jag upp levern i 2-centimeterstora bitar och la på en ugnsplåt. Dom krymper ju en del när dom torkar.

Mysigt va?
In i ugnen på 150 grader med en diskhanduk i ugnsluckan så att den hela tiden står lite på glänt och släpper ut den fuktiga luften. Så fick det stå i 1 timme ungefär. Efter en timme stängde jag av ugnen och lät plåten stå kvar 1 timme till på eftervärme.

Sen tärnade jag upp lite till och la på en tallrik och tjoffade in i micron på full effekt i 5 minuter.

Det luktar ju inte lika illa när man har det i micron och dessutom går det fortare. Men ha lock på i micron för jädrar vad det sprätter!
Efter de 5 minutrarna öppnade jag micron, tog av locket men lät tallriken stå kvar i en kvart eller så. Och så här såg dom ut när dom var klara.

Dom blev nog mer kokta än torkade, men vad Preben anbelangar så var dom HELT OK.

Ugnslevern kom ut på detta vis

Såg faktiskt nästan lite aptitliga ut. Jag klippte dock upp dom i mindre bitar för en liten Gårdshund behöver inte riktigt så stora bitar. Det var inga problem att klippa i dom, dom var lite sega men inte hårda.

Preben tyckte att det var ett himla bra initiativ av matte att dra igång detta projekt, det var MYCKET uppskattat. När sen hussen kom hem sken han upp som en sol och sa "Här luktar lever! Ska vi få lever till middag?"  Varpå jag fick förklara för min leverälskande make att levern endast var till för hunden. Ett litet, litet sting av dåkligt samvete fick jag eftersom hussen fullkomligt ÄLSKAR lever men bara får det nån enstaka gång under en 10-årsperiod, och det är när hans mamma gör det till honom.
Jag tycker bara inte att det känns särskilt lockande att kalasa på ett djurs reningsverk, men jag kanske är löjlig...

Kärlek får jag mycke
av levermätt jycke!


Ny garderob

Idag har barnen haft studiedag så jag tog ledigt. Det innebar... SHOPPING! Utan att avslöja för mycket kan jag säga att vi var på ett ställe som började på Ge och slutade på Kås...
Skulle egentligen inte ha nåt särskilt, ändå kom vi hem med 4 kassar. Märkligt...
Husdjursavdelningen på detta stället är helt suveränt. Har sagt det förut men värt att sägas igen.
Nu var det ju inte så att Preben satt i nån särskild nöd eller brist vad det gäller attiraljer, men man har ju svårt att låta bli. Vom-godisar köpte vi rejält av för det är ju "godkänt" godis för Preben just nu.
Sen sprang jag på den här...

En hundoljerock!! Hur snyggt är inte det?! Och är man Gårdshund, ja då bara MÅSTE man ha en oljerock! Den låg där och bara väste åt mig "ta mig, ta mig..."
Så jag tog den.
Ah men... 99 spänn! Det hade varit en synd att åka hem utan den. Dessutom blev han bara såå snygg i den

Älskar detaljerna...

Manchester, rutigt foder, tryckknappar och sånt där vaxigt oljerockstyg, vad det nu är för nåt egentligen.
Tjock å go är den också.

Sen hade ju Klara givetvis önskemål till hundgarderoben så detta blev hennes inköp:

Visst är det fint, men jag kan säga att vi var inte direkt överrens.
För det första är jag helt emot rullkoppel men visst kan det kanske underlätta lite för Klara när hon går ut med Preben. Men FÄRGEN!! Jag tyckte den skrek "oooh, jag är en gårdshund fast jag helst skulle vilja vara en dvärgpudel" med mycket pipig röst, fast Klara tyckte att den  sa "Yo, jag är en cool jycke".
Klara vann ju fighten som ni ser, men aldrig att Preben får gå med det till jobbet. Han kommer ju bli mobbad! Jag kan redan höra kollegornas kommentarer...
Så det blev verkligen en blandad garderob... han kan ju inte ha oljerocken och fjollkopplet samtidigt.
Nästan så att man är lite sugen på att ge sig ut på promenad i skitvädret nu bara för att få använda oljerocken... nästan.

Regnigt på kvällen?
Oljerock är modellen!


Å, dessa jyckar!

Hittade dessa härliga klipp på youtube. Titta och njut!


Allergitest

Idag har Preben allergitestats. Det gick till så att han först fick en lugnande spruta så att han somnade, sen rakades en ruta på magen på honom där det märktes ut en massa prickar.
Sen sprutade veterinären in allergener under huden på honom vid alla prickarna.
Så här såg det ut när han precis var stucken.
21 st. olika ämnen testades han för.Och så här såg det ut efter c:a en halvtimme:Den enda pricken som gav utslag var kontrollpricken med Histamin (den stora) som man ger för att den SKA ge utslag så att man ser så att testet fungerar!
HURRA!!!
Inga allergier mot något luftburet här, inte! Så skulle nu Preben vilja rulla sig i Luddtåtel eller Engelskt Rajgräs eller nåt annat konstig som stod med på protokollet så är det helt ok!
Hur ska vi då fira detta? Ja, inte med en saftig fläskfilé i alla fall, för nästa drag blir nu en eliminationsdiet. Och jag har valt att börja med det foder som Preben redan går på eftersom jag vet att det är ett bra foder i grund och botten (Nordic Bas färskfoder). Det är foder gjort på nöt så de närmsta 8 veckorna får Preben endast äta sitt foder och annat nötkött eller tuggben av nöt. Ingen annan restmat eller så. Det borde inte bli så svårt att fixa, så jag ska sticka och fixa några nya märgben till honom nu när han har varit hos veterinären och allt. Han var ju så duktig! Han kunde iofs. inte vara annat eftersom han sov hela tiden...Känns HIMLA skönt att jag nu kan utesluta detta i alla fall. Nu får vi se hur det blir med fodret. Dock finns det en risk eller chans (beroende på hur man ser det) att det inte är nån foderallergi heller och att man inte kommer att hitta nån riktig orsak till kliet och då blir det symptombehandling som gäller. Dvs. att man behandlar med cortison vid behov. OM nu så skulle vara fallet så menade veterinären på att det inte behöver innebära några större risker för Prebens skull eftersom han har förhållandevis lindriga besvär.
Idag är en munter dag i vårt hus!

Glad och sund
Oallergisk hund!Preben - musikanten

I vår familj uppmuntrar vi till musikalitet. Vi har en uppsjö av olika instrument såsom gitarr, keybord, trumpet, munspel och flöjt. Jag kan klinka ett par toner på piano och Niklas spelar på skedar men längre än så sträcker sig inte vår musikaliska förmåga och kanske är det därför som vi är så måna om att våra barn ska lära sig spela instrument.
Klara håller på att lära sig gitarr och Theo har fastnat för blockflöjt så imellanåt har vi ganska mycket ljud i vårt hus men det är angenämt.
Preben ser upp till sin storebror (eller lillhusse) och i ett ganska tidigt valpstadie fick han fatt i en av våra blockflöjter och försökte sig på att... eh... ja... spela lite. Den gick inte sönder (så mycket) men Theo tyckte det gjorde lite ont i munnen att spela på den på grund av de vassa kanterna som tillkommit så han fick ta en annan flöjt.
Men nu föll det sig så att när Theo hade varit och spelat i måndags så hade han lagt flöjten ifrån sig på nån olämplig stans och sen var Preben själv i nån timme och då hade han passat på att bara precis "låna" flöjten lite för att öva eftersom han förmodligen också tyckte att den andra gjorde lite ont att ha i munnen.
Ja, det blev kanske inte så bra...Han hade väl försökt sätta i hop den, men hur lätt är det utan tummar? Resultatet blev i alla fall att den inte går att sätta ihop alls nu. Theo blev en smula förargad på Preben då, för att uttrycka det milt...
Preben fattade piken, den flöjten fick han alltså INTE ha. Så i eftermiddags hittade jag honom så här, spelandes en trudelutt på den gamla flöjten


Jag tycker nog att man måste ge han credit för att han faktiskt blåser i rätt ände...


Så idag har jag varit på Musikalen (instrumentaffär) i Halmstad och köpt en ny flöjt till Theo. jag har också kollat upp att dom har ett lager av flöjtar fall det skulle behövas...

Det händer saker i vårt hus när vi inte är hemma. Eller när vi inte ser. I går satt Theo vid tv-bordet och fikade och hade en burk med kakor på bordet. När han hade fikat färdigt satte han på locket på kakburken och vi åkte hemifrån en stund. Det slog mig inte förrän idag att jag inte hade sett till den där kakburken sen dess... Theo hävdade bestämt att han hade lämnat den på tv-bordet men den var inte där. Och inte i skafferiet. Eller i kylen. Eller i frysen. Eller i köket överhuvudtaget.
Efter ett ganska noggrant letande återfanns kakburken, dock med lock på och innehåll kvar, under soffan! Tillsammans med en tom potatissalladburk(!) som Klara hade smaskat ur några dagar tidigare och som jag lite naivt trott att hon hade slängt efter sig...
Jag behöver väl knappast förtydliga vem som ligger bakom dåden...

Go´fredag!RSS 2.0