Allergitest

Idag har Preben allergitestats. Det gick till så att han först fick en lugnande spruta så att han somnade, sen rakades en ruta på magen på honom där det märktes ut en massa prickar.
Sen sprutade veterinären in allergener under huden på honom vid alla prickarna.
Så här såg det ut när han precis var stucken.
21 st. olika ämnen testades han för.Och så här såg det ut efter c:a en halvtimme:Den enda pricken som gav utslag var kontrollpricken med Histamin (den stora) som man ger för att den SKA ge utslag så att man ser så att testet fungerar!
HURRA!!!
Inga allergier mot något luftburet här, inte! Så skulle nu Preben vilja rulla sig i Luddtåtel eller Engelskt Rajgräs eller nåt annat konstig som stod med på protokollet så är det helt ok!
Hur ska vi då fira detta? Ja, inte med en saftig fläskfilé i alla fall, för nästa drag blir nu en eliminationsdiet. Och jag har valt att börja med det foder som Preben redan går på eftersom jag vet att det är ett bra foder i grund och botten (Nordic Bas färskfoder). Det är foder gjort på nöt så de närmsta 8 veckorna får Preben endast äta sitt foder och annat nötkött eller tuggben av nöt. Ingen annan restmat eller så. Det borde inte bli så svårt att fixa, så jag ska sticka och fixa några nya märgben till honom nu när han har varit hos veterinären och allt. Han var ju så duktig! Han kunde iofs. inte vara annat eftersom han sov hela tiden...Känns HIMLA skönt att jag nu kan utesluta detta i alla fall. Nu får vi se hur det blir med fodret. Dock finns det en risk eller chans (beroende på hur man ser det) att det inte är nån foderallergi heller och att man inte kommer att hitta nån riktig orsak till kliet och då blir det symptombehandling som gäller. Dvs. att man behandlar med cortison vid behov. OM nu så skulle vara fallet så menade veterinären på att det inte behöver innebära några större risker för Prebens skull eftersom han har förhållandevis lindriga besvär.
Idag är en munter dag i vårt hus!

Glad och sund
Oallergisk hund!Kommentarer
Postat av: Alexandra

va skönt att det inte var nån sån allergi.....doris hälsar att hon gärna kliar preben på ryggen där han inte kommer åt.....

/nospussar från doris

2011-02-08 @ 20:41:27
URL: http://doristhedog.blogg.se/
Postat av: Sarah Hägnås

Åh vad skönt att höra //Sarah

2011-02-09 @ 08:38:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0