Lös på promenad!

Kameran är hemma på besök över helgen så idag fick den följa med ut på promenad. Och Preben också.
Och idag... idag lämnade vi långlinan hemma, tog bara kortkopplet och sen gjorde vi det... vi släppte lös honom! Japp, det gjorde vi. Helt fri, vind för våg lät vi dom pinniga små Gårdshundsbenen kuta fram över åkrarna. Han var säkert lycklig. Men lyckligast av alla var jag! Inte så mycket för att han var lös, utan för att han faktiskt kom på samtliga inkallningar när han var lös utan att långlinan släpade efter honom. Sååå roligt!
Jag märkte dock på Preben efter ett tag att han började bli sugen på att vidga sina vyer lite så då föreslog jag för maken att vi skulle bryta "leken" och kalla in och koppla honom (Preben alltså) men Nicke såg inte riktigt det jag såg, utan väntade lite för länge och sen fick han faktiskt ett litet helsike innan Preben löd hans kommando och vi kunde koppla honom. Men nu vet han det till nästa gång.

Här går minsann en Gårdshund helt lös! Utan långlina!


...och här kommer han minsann springande! MOT oss och inte FRÅN oss!


...och här stannade han! Preciiis som planerat.


Trevlig promenad! Sen när han började slarva och inte alls ville gå åt samma håll som vi så slutade jag ta kort och lät Nicke reda upp situationen som inte var så önskvärd. Och det vill man ju ändå inte ha på bild...

Måndag i morgon... Ha en trevlig vecka!


Kommentarer
Postat av: Ewa Osterman

Hej på er. Måste berömma er och Preben så klart. Det går ju framåt med stormsteg.

2011-01-31 @ 10:44:46
URL: http://galantskennel.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0