Sängvanor = kli??

Ja, den rubriken hajade ni till på... Men jag syftar ju såklart på Prebens sängvanor. Och hans över-hela-kroppen-kli.
Jag är ganska säker på - utan att vara veterinär - att Prebens klie, om det är allergi iså fall beror på nån sorts kvalster. Jag har jättesvårt att köpa teorin att det skulle ha med hans foder att göra. Dels för att han aldrig, aldrig är sjuk i magen och dels för att om det är nåt han äter så borde det ju klia jämt! Och det gör det inte. Han kliade sig inte alls på hela sommarhalvåret och han kliar sig nästan uteslutande på morgnar och kvällar. Nån enstaka gång under dan, i princip aldrig ute.
Jag vet inte riktigt vad jag ska stå just nu. Jag är inte ens säker på om han är så extremt kliig längre heller. Eller så har jag börjat vänja mig...
Jag kommer att begära ett pricktest på honom. Trots att det är emot veterinärens rekomendation. Hon anser att jag ska börja med maten. Men jag menar att om jag ska hålla på med olika specialfoder i 8-veckors intervaller och det kanske visar sig att det inte hjälper, då får jag göra ett pricktest i alla fall så varför då inte göra det först? Om det då inte skulle visa nåt får jag väl testa med maten då.
Det finns ju en oändlig massa kvalster att vara allergisk mot, sängkvalster bland annat. Och med tanke på Prebens kvälls- natt- och morgonvanor och att det oftast är då det kliar så vore det inte helt otänkbart. Bara kolla in dessa bilderna. Så här ser en typisk "god nattning" av barnen ut hos oss:

Först får man generöst med godnatt-pussar


Sen vill han baxa sig ner under täcket


För att slutligen stanna här nånstans


Sen ligger han där en stund. En liten stund. Han har inte ro att ligga så så länge och jag med min kvalsterteori inbillar mig att det är för att det börjar klia då.
När sen vuxendelen av familjen kryper till kojs följer han med och lägger sig under mitt täcke, i mitt knäveck. En stund. Så vaknar vi även på morgonen.
Jädrigt mysigt, faktiskt.
(Nu när jag kollar på bilderna så förstår jag att det kliar med alla dom myrorna ;))

Må bäst,
köp en Gårdshund!


Kommentarer
Postat av: Alexandra

men herreguud!!!!!! plocka bort myrorna från hundstackarn!!!!! hihi......alltså jag måste säga......jag kunde inte skrivit bättre själv om dom nattarutinerna......de är så otroligt lika i sättet preben å doris.....doris gör precis samma....jag säger det igen.....doris å jag är lite småförälskade i preben!!!!!!

2011-01-26 @ 14:15:24
URL: http://doristhedog.blogg.se/
Postat av: Jane

Jag har tänkt på en sak-som ni säkert redan har uteslutit, men hur ofta badar ni honom? Om huden blir för uttorkad orsakar det klåda. Bara en tanke.

hälsningar Jane.

2011-01-26 @ 18:49:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0