Spontancamping!

Igår fick vi ett infall och bestämde oss för att spontancampa i Hjörnered. Vi hade pratat lite löst om det dagen innan, men vi bestämde oss trekvart innan dom skulle stänga kanotuthyrningen. Vi packade mat och tält och kom iväg på trekvart! Rekord utan dess like!
Kvällen igår var fantastisk! Solen sken och det var HELT stilla! Ja i alla fall tills vi kom... Preben vill ju gärna tala om för hela världen att han tycker om att simma.
Så paddlade vi ut en sväng och skulle kolla var vi kunde sätta upp tältet. Preben ville såklart inte gå ur vattnet så han fick simma bredvid. Jag tycker dock att man BÖR ta en paus i mellanåt och andas lite så jag plockade upp honom i kanoten efter typ hundra meter. Men han skulle strax i igen... Givetvis hade vi långlina och sele på honom annars hade vi nog aldrig fått in honom.Vi hittade en jättefin plats ute på en av de stora öarna så där baxade vi upp vårt tält och lagade lite käk. Vem säger att man måste äta korv och bröd när man spontancampar? Nej då, det gick utmärkt med grillad ryggbiff med tillbehör också!

Mycket smaskigt!

Vi hade inte Preben lös på ön av två anledningar. Dels för att vi inte hade lust att paddla iväg och hämta honom på någon annan ö eller på fastlandet, och dels för att vi hade hört det ryktas om att det fanns får på den ön... Så han fick sitta i långlina vilket var en pina enligt honom själv, för han såg ju vattnet och ville ju bara i hela tiden!
Såsmåningom lugnade han sig dock och vi kunde njuta av vår lägereld. Och knotten.Till efterrätt grillade vi marshmallows och det uppskattades av både människor och djur (hund alltså).
Tältet tyckte Preben var en märklig upplevelse. Han kunde inte riktigt komma till ro utan bökade mest hela natten, tyckte jag. Jag ska inte påstå att vi vaknade utsövda i morse, men det berodde inte på Preben, utan på att det är svårt rent generellt att sova i tält när man är van vid husvagn.
I morse efter frukosten dök dom plötsligt upp: FÅREN!
När Preben fick syn på dom ville han såklart jaga efter dom, men hussen ryckte tag i honom och skällde ut honom efter noter. Sen ryckte pedagogen (jag) in. Så vi gick bort till fåren och jag plockade upp en pinne. Pinnar är ju Prebens svaga punkt. Direkt var pinnen mer intressant än fåren så vi började kasta pinne och Preben sprang och hämtade den. Vi kastade pinnen närmre och närmre fåren och till sist hämtade han pinnen bara några meter ifrån dom!!
Ibland stannade han upp och tittade på dom men då uppmanade vi honom att ta pinnen istället och då gjorde han det! Såklart hade det betydelse att han visste om att han var kopplad i långlina, men det känns ändå som ett framsteg!
Efter en stund kom de nyfikna fåren fram till Preben och vill kolla och då var han inte kaxig längre. Han blev rätt så rädd några gånger så det var bra.Efter en mycket simpel frukost packade vi ihop oss för hemfärd igen, Preben simmandes bredvid kanoten... Tog foto, men vår kamera eller dator har lyckats radera dom... Men jag lovar att det var jättesnyggt. Trots en rätt lång simtur ville han inte gå ur vattnet när vi kom till land, utan fortsatte simma tills vi hade packat in allt i bilen och tvingade upp honom. Vi kallar honom numera för Gollum -lever på fisk och trivs bäst i vatten...

Avslutar med mästerverket "Gårshund i sjölandskap"

 


Kommentarer
Postat av: Tilda

så mysigt ni har det, men har inte Husse någon ziperall/onepiece??? =)

2011-07-14 @ 09:42:22
URL: http://hantverksgatan.blogg.se/
Postat av: Ewa Osterman

Det låter härligt att spontancampa. Visst är det vackert på Hjörneredssjöarna. Ni känner väl till historien om byn som dränktes?

2011-07-14 @ 11:45:27
URL: http://galantskennel.blogspot.se
Postat av: Alexandra

såå mysigt ni haft det......jag undrar som föregående kommentator.....hade inte husse någon fängelserandig heldräkt????? hihihi......preben borde lära doris att uppskatta motionsformen simning.......

2011-07-17 @ 23:36:03
URL: http://doristhedog.blogg.se/
Postat av: Britt-Inger

Härligt ni ser ut att ha det/ Britt-Inger

2011-07-20 @ 16:58:37
URL: http://cabam-cabam.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0