Sjukhustrauma!

Jag var inne i Halmstad och hade gjorde en massa ärenden när Nicke ringde och frågade när jag skulle komma hem för Preben hade blivit stucken av en humla och han kräktes och var ganska hängig och behövde nog åka till veterinären!
Jag kan ju säga att det blev inga mer ärenden gjorda efter det.
Nicke hade ringt veterinären och dom hade sagt att han skulle komma ner med honom om han var så medtagen. Jag sa till Nicke att han skulle trycka i honom en cortisontablett direkt, vilket han gjorde.
Nicke hade ett möte en halvtimme senare så jag fick skynda mig hem.
När jag kom hem låg Preben på dörrmattan och skakade och nästan hyperventilerade! Så det var bara att kasta sig i bilen och ta sikte mot Våxtorps djurklinik.

Preben hade varit i långlina ute på gräsmattan och Nicke och grannen var också där ute och grejade. Då hade dom hört Preben gny och bäfta och då satt han bakom vinbärsbusken och hade grävt i ett humlebo i marken! Humlorna blev såklart inte så muntra så dom hade ju gett sig på Preben, men när han skulle sticka (okej, dåligt ordval) så hade han snott in sig i vinbärsbusken och kom ingenstans! Så vi har ingen aning om hur många stick han fick, först såg Nicke bara att han var svullen på munnen och trodde att han hade försökt bita efter en humla, men när vi kom fram till veterinären såg vi hur båda bakbenen var fulla med bulor! Vi vet dock inte om det var stick eller en allergisk reaktion.

Här ligger Preben i väntrummet hos veterinären. Inte likt Preben att inta den här positionen bland en massa andra väntande hundar och katter!

Skakade och flåsade!

Efter en stund fick han komma in.
Vi kunde inte se var sticket/sticken var nånstans. Han var blossande röd i hela huden och bulig på bakbenen och rompan.
Att må så kasst och till råga på allt behöva bli undersökt av veterinären var ju ingen höjdare direkt.

Känna å klämma...


...fingrar i mun och hals


...och termometer i rompan


...och som om inte det vore nog så fick han en cortisonspruta också!
Veterinären sa att det var tur att han hade fått cortison direkt efter, men det var bara en tablett och han behövde större dos så en spruta var ändå nödvändig.
Jag trodde att cortisonet skulle verka direkt efter som han fick det injecerat, men det tog lååång tid! Bulorna försvann nästan direkt, men han var jättepasig flera timmar efteråt. Framåt sena kvällen började han bli sig själv igen, så troligen hade han blivit rejält stucken.
Fick rådet av veterinären att om det skulle hända igen så ska vi ge honom rejält med cortison direkt. 3-4 tabletter rakt av för att hämma reaktionen.

Och eftersom man är tvåbarnsmamma med man och hund så är man ju van vid att vara effektiv med sin tid så jag passade på att stämma av läget gällande Prebens foderallergi medans vi ändå var hos veterinären och det var det enda positiva i det hela, för nu kom vi överrens om att Preben ska börja äta ALLT igen! Han har bara ätit lax nu och kliar sig inte längre så nu är det dax att börja utsätta han för annan mat igen för att se om det verkligen ÄR foderbetingat.
Så givetvis köpte vi det största grisörat vi kunde hitta till Preben. Det ligger numera i soffan bakom en kudde. Tror jag. Kan ha hamnat i min säng också. Igen.

Idag är Preben sig själv igen, lite trött bara.
Tror dock att han kan ha blivit lite skrämd för idag när han såg en skalbagge ryggade han tillbaka och det brukar han inte göra, han brukar skrapa på dom med tassen och smaka lite på dom.
Kan hända att han har lärt sig en läxa... (En dyr sådan. 567:- närmare bestämt)


Kommentarer
Postat av: Alexandra

ååhhh.......stackars preben (och hans närmast sörjande oxå förstås) ........nu hoppas vi att han låter bli småkrypen i fortsättningen da :) ......det är så jobbigt att se när ens lilla älskling är såå slö å dålig......jag tror att man märker skillnaden så mycket mer när man har en så livlig ras mot om man hade haft en väldans lugn hund från början.......därför blir det ju lite otäckt att se hur påverkade dom blir.......nospussar från doris (å hennes familj)

2011-07-22 @ 11:43:09
URL: http://doristhedog.blogg.se/
Postat av: Tilda

åh hjärtat i halsgropen!!! Skönt att han är bättre nu! Ja ska nog ta å bunkra upp med cortisontabletter till min nyfikna hund.

2011-07-22 @ 11:47:54
URL: http://hantverksgatan.blogg.se/
Postat av: Ewa Osterman

Vilken otur han har Preben. Klappa om honom från mig

2011-07-22 @ 21:39:12
URL: http://galantskennel.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0