Iron Maiden!

Fredagen började med frukost på sängen för mig. Och som alltid när jag fyller år så har Nicke plockat blommor till mig och satt i en liten vas på frukostbrickan.
I paketen låg det ett jättefint linne som Klara hade köpt, en sprillans ny, superfin, skitmodern iPhone från Nicke samt boken "Lastsäkring vid transport vid landsväg" av Theo. Tror nog att han ryckte åt sig det som låg närmst när han kom på att han också ville lämna en present...
Preben gratulerade mig med lite tunghångel. Vilket man på nåt vis nog får vara lite tacksam för, för det är ju ändå få som faktiskt vill tunghångla med ett oborstat gap direkt på morgonkvisten.
Kl. 12:00 bar det iväg på nästa present (som dock inte var en överraskning): Buss upp till Ullevi för att titta på Sabaton och Iron Maiden!
På bussen satt bara Iron Maiden fans och endast manliga sådana. Några tyckte det var mycket anmärkningsvärt att jag, som tjej, var med. Och ju mer pilsner som rann er i deras strupar, desto mer fick vi höra hur häftigt det var att Nicke fått med sig sin fru på hårdrockskonsert blablabla...puh... Det blev rätt strängt till slut men sen frågade dom om jag fyllde 24 år idag och då tyckte jag genast om dom igen (jag fyllde faktiskt 33 så den komplimangen lär jag leva länge på).

Här sitter vi på bussen och laddar inför konsert. Jag hade fått låna Theos nitarmband och hade min Iron Maiden idoltröja på mig så jag smälte bra in.
Bilden tog Nicke med min nya iPhone!


Förresten höll min iPhone på att göra så att jag fick åka själv till Göteborg för vi skulle stanna på Eurostop i Halmstad och hämta upp folk och Nicke hoppade av och stack till McDonalds för att köpa hamburgare för bussen skulle stå still i 10 minuter. Sa han. Men när jag satt och pillade som bäst på min nya telefon så började bussen rulla och jag reagerade inte! Efter en liten bit (en liten bit) hojtade nån av grabbarna längre bak "Öh, glömmer du inte din snubbe nu?" Hoppsan! Fick kubba ner till chauffören och förklara läget och vi fick vända och hämta upp Nicke.

Vi åt lite lunch på Avenyn och sen promenerade vi bort till Ullevi och satte oss utanför och mös en stund. Graveyard spelade först och det var vi inte så sugna på.
Alldeles lagom till Sabaton gick på scenen hittade vi våra platser. Och Sabaton var SKITBRA! Bästa framföranden enligt mig var "Price of a mile", då rös jag och Ullevi sjöng, när dom sen spelade "Primo Victoria" så rös jag ännu mer och Ullevi skrek. Det gick inte att ta miste på att grabbarna i Sabaton njöt av varje sekund. Säkert en milstolpe i deras karriär att inför 56 000 åskådare vara förband åt Iron Maiden. Skitbra.

När Sabaton gått av scenen var folk i god stämning och när det spelades UFO´s "Doctor doctor" så visste alla att det var nära... Och sen började introt till "The final frontier". Och Ullevi skrek. Sen kom Iron Maiden ut på scenen och Ullevi skrek ÄNNU högre.Det är möjligt att det faktiskt finns band som spelar bättre musik på konsert, men jag tvivlar på att det finns nåt band som ger en sån show. Dom underhåller verkligen sin publik. Bruce Dickenson far runt på scenen hela tiden och det är rekvisita och klädbyten. Och så Eddie förståss.
Jag är kanske lite förutsägbar i min bedömning men "Fear of the dark" var så jä**a bra så hälften vore nog och när dom kör "Hallowed be thy name" som extranummer så är det ingen som riktigt vet var dom ska bli av. Det blir fullkomlig extas på Ullevi. Härligt.


Ser ni honom?
Det är inte vackert, jag vet... men jag njuter. Han som sitter bredvid kan jag inte svara för men jag tror han njöt han också.

Hemfärd med buss vid midnatt och jag kunde bara konstatera att det varit en SUVERÄN dag.Kommentarer
Postat av: Tilda

ha ha vilken rolig födelsedag, grattis i efterskott önskar vi längre ner på gatan =)

2011-07-05 @ 09:59:02
URL: http://hantverksgatan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0