Mer från helgen

Eftersom det varit rysligt fint väder har vi också hunnit med och bada några gånger. Västra Stranden i Halmstad är jättefint men tyvärr lite långgrunt och Preben vill tvunget simma så vi får gå så långt ut med honom för att han ska vara nöjd.
På den här bilden är han fortfarande inte tillräckligt långt ut. Tycker han.


Vi var i Ekasjö också och där blir djupt fort så det gillar han bättre.
Problemet är att han gillar det för mycket.
När han har simmat runt i 10 minuter - en kvart så kommer han upp och ruskar av sig och då tycker jag att han kan stanna på land en stund, men då sitter han och skriker för att han inte får gå i vattnet! Han skakar i hela kroppen och sliter febrilt i kopplet och skriker så jag skäms! Det låter som vi misshandlar honom!
Så nu är nästa projekt (ett av flera) att vistas så mycket vid vatten att han kan såsmåningom kan sitta bredvid lugnt och stilla utan att hoppa i.
Det är ett stort och svårt projekt...

Ett projekt som dock har varit väldigt lyckat är Rallylydnaden på Brukshundsklubben. Jag var med och tittade och fotade i måndags.
Han är så duktig! Klassens stjärna! Full fokus på husse och fixar kommandona som en smäck! Och när husse kopplar loss honom och han får gå lös så går han ännu bättre!

Nu ska vi bara ta det fokuset med oss ut i verkligheten också...
Härom dan hämtade vi honom nere hos bonden nedanför oss. Där finns GOTT om katter att jaga. När Preben har stuckit för oss på det viset så blir han som ett skyggt djur, det går inte att gå fram till honom och det går inte att få honom att komma heller! Han beter sig nästan paranoit. När han hade stuckit ner till bonden tog det trekvart för Nicke att locka och pocka för att han skulle komma till honom! När han då väl kommer kan man ju inte banna honom eftersom han redan är "rädd". Jag har ingen aning om varför han gör så heller, för vi har aldrig skällt på honom när han har kommit till oss, tvärtom. Och jag vet fasen inte hur vi ska bli av med det beteendet heller... Tips mottages tacksamt.
Det var allt för denna gången.
Tack å hej.


Kommentarer
Postat av: Alexandra

men vad duktiga husse å preben är.....vem vet....nu kanske anders (doris husse) oxå blir sugen på rallylydnad när han ser att andra hussar gör sånt :) .......anders läser ju oxå prebens blogg vettu.......

med det där andra....kan det inte va så att han är såå taggad och "spelar" lite "rädd" ......russlar är jädrans duktiga skådespelare och gårdshunden ligger väl inte alltför långt från russeln.....

2011-06-09 @ 20:15:33
URL: http://doristhedog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0