Premiärdoppet

...avverkades igår av vår extremt badtokiga Gårdshund. Vi trodde nog lite naivt att vi skulle kunna promenera förbi en delvis isbelagd sjö utan att Preben tvunget skulle hoppa i, men vi hade fel.
Vi skulle bara kolla till båten och tänkte att när Preben känner med tassen hur kallt vattnet är så vill han inte hoppa i. Men det ville han. Jag vet inte om han inte kände hur iskallt det var, eller om han bara struntade i det för han bara kastade sig i och tog sig en simtur både en och två och tre och fyra gånger. Till sist fick vi avbryta för det kändes inte särskilt hälsosamt att ha han simmandes i en isvak (som det mer eller mindre var). Det var dock inte förrän vi hade tjatat upp honom och gick till bilen som han kom på att det faktiskt var en smula kyligt. 2,5 plusgrader i luften på en genomblöt päls var ju inte ultimat...Lyckligtvis hade vi en hundhandduk i bilen och hans bur var full med filtar så han blev snabbt varm igen.
Tror dock inte att han ångrade sig. Han var väldigt lycklig när han fick bada.
Han är lite som barnen var när dom var små, så fort solen kom fram på våren så trodde dom att det var sommar och då får man gå barfota... Nu har barnen blivit rätt stora så dom vet att det inte är så, men mannen dock... han gick ute i trädgården i går och räfsade -utan tröja! Inte konstigt att Preben får en skev verklighetsuppfattning.

Preben så söt, men inte vis
simmar i sjö belagd med is!


Kommentarer
Postat av: Alexandra

uuh......så kallt preben......kan det va så att svansen blev en rakt uppåtstående istapp.....hihi....

kram sandra å doris

2011-03-28 @ 17:34:13
URL: http://doristhedog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0