Får man bada i stadsparksdammen?

Det är en fråga Preben INTE bemödade sig att ställa innan han dök i.
Vi strosade en sväng i stadsparken i Laholm idag medans Klara var på gitarrkurs. Det är en ganska lite park, men den är ganska mysig. Det rinner en bäck rakt igenom parken och Preben testade först den, men det var så lite vatten i den så det var knappt lönt tyckte han.

Här går han och strosar vid kanten och försöker spela obrydd...


Sen när han tror att jag inte ser så klampar han helt sonika i bäcken.


Det var ju inte så farligt, tyckte jag, det var ingen som såg det. Vet inte ens om det är så att man inte får bada i stadsparksbäcken. Jag har inte sett att det har stått på nån skylt i alla fall.

Mitt i denna bäckpromenad så ringde min telefon och jag fokuserade på mitt telefonsamtal och lät Preben styra kosan lite dit han ville. Jag hängde mest bara på. Jag fick dock be min telefonpartner att vänta medans jag drog ut Preben ur vattentunnlen.


 Och sen... tornade det här upp sig framför oss!
DAMMEN!


Ja, Preben for ju så klart i fortare än man hinner säga "ursäkta kan du vänta" så där stod man med luren i örat och hunden i kopplet i dammen.
Där blev det dock en aning djupare så att han kunde simma några längder. Ingen såg oss, men när Preben får simma så blir han så glad så att han måste skälla vilket han också gjorde. Högt och mycket, varpå styrelseledarmoten från Friskis&Svettis i andra änden på luren frågade vad det var som väsnades. Jag fick då förklara att det var Preben som simmade i stadsparksdammen och samtidigt som jag sa det så hörde jag hur illa det lät och fick med muskelkraft dra upp blötdjuret ur dammen.
Mot hans vilja så klart.


Jag vet inte om det är något lagbrott att bada i stadsparksdammen, tycker nog att man gott kan få göra det för det var faktiskt ganska klädsamt med en Gårdshund där. Synd bara att det var så mycket skit i dammen så han fick duscha när han kom hem. Det kunde kommunen gott fräschat till tycker jag.
Vad används annars en stadsparksdamm till? Samlar bara skit annars, nu fick den en glädjande funktion. Åtminstone för Preben.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0