Nu testar vi lax

Efter att ha kört uteslutande med nötprotein nu i en lång period, kan jag konstatera att det inte hjälper mot hans klåda. Tyckte ett tag att det blev mindre, men det försvann aldrig helt och blev sen värre igen.
Så nu var det dax att byta proteinkälla. Jag hade bestämt mig för fågel, eller snarare kalkon (för det gör man visst skillnad på) och jag vill fortsätta köra på Nordic färskfoder för jag tycker det är bra och Preben äter det med god aptit. Så idag åkte jag in till Lilla Torg Zoo för att beställa kalkonfoder (ja, alltså inte foder till kalkoner då, utan foder för hund AV kalkon). Dom hade inget kalkonfoder hemma just idag och djuraffärsgubben föreslog att jag skulle prova med lax istället för det är ett "snällt protein" (hur nu ett protein är snällt...) och för vår del spelar det ju egentligen ingen roll vad vi testar först så jag tog det. Óm inte annat så får han i sig ett bra intag av omega 3 och det är ju aldrig fel.
Serverade herr Preben en portion lxagegga som mottogs med STOR aptit! Tallriken kunde jag sätta tillbaka i skåpet efteråt.
Så nu går vi alltså in i nästa 8-veckors fas som består av lax. Ska bli spännande att se hur det här faller ut.Det vore ju fantastiskt skönt om han slutade klia sig. Nackdelen med om han bara tål laxprotein, är ju att det kan bli svårt att hitta hundgodis och hundtugg. Man kan ju inte gärna slänga till honom ett laxben... Men det får vi lösa när vi kommer så långt.
Lämpligt till detta inlägg blir en liten bildsammansättning över olika former som lax kan komma i:


Kommentarer
Postat av: Alexandra

det sägs att man blir smart av lax......men kan preben verkligen bli smartare????? han är ju suuuuupersmart........

2011-05-07 @ 20:26:35
URL: http://doristhedog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0