Roma!

Bloggtorka har det varit!
Men nu e ja tebaks.
Det har varit mycket nu. Bl.a. har jag och Nicke varit på en liten minisemester i Rom! Det var inte dumt må jag säga! Farfar bodde här hemma hos barnen och Preben, som inte fick semester från jobbet, bodde hos sina arbetskollegor.
Utan att avvika för mycket från ämnet som bloggen ändå handlar om -hund, så vill jag ändå visa lite från vår Romresa.

Såklart var vi på Colosseum. Imponerande.

Nicke trivdes som fisken i vattnet. Han älskar allt gammalt historiskt! Vi behövde ingen guide för jag hade min egen privata guide som hade superkoll på allt.

Peterskyrkan stod såklart på agendan. Vi gick högst upp i kupolen och tittade. Det innebar en timmes kö, men det var fint!

Jag ville få Nicke till å bikta sig när vi ändå var där, men han visste inte var han skulle börja. Dessutom var vi oroliga att den bikten skulle ta för mycket av vår semestertid ;)


Vi var såklart och tittade på Spanska Trappan, Fontana di Trevi och Pantheon (bl.a) också men jag måste säga att jag tycker det var lite överskattat.
Det som var det absolut mysigaste med hela stan var alla små gränder med små trattorior överallt och som till sist mynnade ut i stora torg. Helt otroligt fint!
I Rom får man dricka rödvin till lunch! Och jag tycker man ska ta seden dit man kommer och eftersom det bara var jag å Nicke och inga barn (eller hund) att ta hänsyn till så passade jag på att dricka rödvin till lunch jag också. Italienarna tittade dock konstigt på mig när jag bad om ett glas rött vin, dom frågade om jag ville ha hel eller halv karaff! Det går ju för tusan inte å dricka ens en halv karaff rödvin till lunch! Då hade jag somnat före 3-fikat... Å 3-fikat vill man INTE missa! Vårt 3-fika bestod uteslutande av glass. Wohoo, vilken glass dom gör, italienarna!! Här har GB-glass å lära!
Här sitter jag efter en god lunch och ett glas rött och smilar upp mig för att Nicke skulle ta ett fint foto på mig. Trodde jag. Nej då, han ville bara ha mig som en ursäkt, det han egentligen tog kort på var tjejen som sitter BAKOM (!) för han tyckte att "han kände igen henne"...! HON VAR AMERIKAN! Det finns ingen chans i helvete att han kunde känna igen henne! Men han var säker på att han sett henne nånstans. Där satt man som ett fån...


Jag är inte typen som klär upp mig till vardags, men är man i en huvudstad på semester kan det vara kul och snofsa till sig lite och vara lite citychic. Så jag baxade faktiskt på mig både örhänge å armband och kröp i lacktightsen. Tjusigt värre. Men faktum kvarstår att vi promenerade en HEL DEL. Vi lämnade hotellet vid 10 och sen gick vi och gick tills det var läggdax. Och då måste man tänka på sina skodon, anser jag. Så i min citychica outfit kunda man skönja ett fel i munderingen: Löparskorna. Jag fick lite skäll på jobbet av kollegorna när jag berättade att jag hade gått genom Rom i löparskor. Dom tyckte att jag skulle bitit ihop och tagit snyggare skor. Sant kanske, men tack vare dessa hade jag faktiskt inte ont fötterna en enda gång.


Söta är de små italienska bilarna som man i princip får kränga på sig som en ryggsäck. Förmodlingen så krocksäkra att man dör om man kör på en cyklist, men söta är dom!


Under tiden vi njöt i Rom har Preben njötit av sin badsemester i Halmstad och Båstad. Han har badat i Nissan, i fontänen på Högskolan, på stranden i Skummeslövsstrand och på stranden i Båstad. Han simmade halvvägs till Danmark enl. sin jobbkollega Jonas. Han har också jagat katt, käkat på Bulls (innehak i Halmstad) och raggat damer, unga OCH äldre. Som jag försöker säga till arbetskollegorna: Han kan inte hjälpa att han är oemotståndlig.

Ciao


Kommentarer
Postat av: Alexandra

åhhh......va härligt ni har haft det......

2011-05-23 @ 22:21:41
URL: http://doristhedog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0